'

Očekuju se nove epidemiološke mere

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Kurir.rs
Čet, 22.10.2020
0

Hitna sednica Kriznog štaba počela je danas nešto posle 9 sati u Palati Srbija zbog sve većeg broja novozaraženih korona virusom.
Podsetimo, Srbija je juče upisala crni korona rekord - 512 zaraženih, što je najveći broj zaraženih za 24 sata od početka epidemije.
Epidemiolozi upozoravaju da broj novozaraženih može da raste.
Od početka pandemije kovida-19 testirano je 1.256.531 osoba, a obolelo je 37.120. Preminuo je ukupno 781 pacijent, a smrtnost je 2,10 odsto.
Epidemiolog Predrag Kon rekao je sinoć da je broj novozaraženih u zemlji uznemirujući i da je današnji sastanak Kriznog štaba nephodan kako bi se utvrdile dalje mere, navodeći da je izvesno uvodenje obaveznih PCR testova za sve koji ulaze u Srbiju.
Imunolog, takođe član Kriznog štaba, Srđa Janković, juče je rekao da se prati epidemiološka situacija u zemlji i da će se u skladu sa tim dalje reagovati, ali da se mere poput ograničenja kretanja sada ne razmatraju.
Janković je rekao da je jedna od mogućnosti da se uvede obavezan PCR test za ulazak u Srbiju, ali i istakao da će se više o tome znati nakon današnjeg sastanka Kriznog štaba.

Vaši komentari
Ostavite komentar