'

Obeleženo 180 godina postojanja OŠ „Miloš Savić“ Lučica

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: pozarevac.rs
Pon, 19.10.2020
0

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović i član Gradskog veća zadužen za prosvetu Tomica Stojanović posetili su OŠ „Miloš Savić“ u Lučici povodom 180 godina postojanja i rada ove obrazovne ustanove. Ove godine zbog pandemije izazvane korona virusom Dan škole je obeležen skromnije nego prethodnih godina.


Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je ovom prilikom svim zaposlenima i učenicima čestitao 180 godina postojanja škole.

On je još istakao da je lokalna samouprava u prethodnom periodu izdvajala značajna sredstva za sve škole kako u selu tako i u gradu i da će se tako nastaviti ubuduće.

Pavlović je rekao da su legalizovani školski objekti u Lučici, Prugovu i Poljani što je bio preduslov za sva naredna ulaganja kao što je alarm i video nadzor u sva tri objekta škole u vrednosti od oko 400.000 dinara, tako da je to sada bezbedniji ambijent za decu i zaposlene. Za poslednjih nekoliko godina je u zamenu prozora i vrata utrošeno više od milion dinara a u Poljani je pre dve i po godine urađeno asfaltiranje terena za male sportove u školskom dvorištu, kao i nova ograda za šta je uloženo oko 1,4 miliona  dinara. Zamenjeni su kotlovi u sve tri škole, urađeni oluci, obnovljen školski nameštaj, nastavna sredstva, uređen enterijer učionica u svim objektima škole, uređene vodovodne instalacije i sve ono što omogućava da učenicima i učiteljima jedina briga bude razmena znanja. U toku ove godine Grad Požarevac je finansirao popravku, sanaciju i renoviranje fasade na objektu škole u Poljani  – vrednost oko 600.000 dinara. Škola ima i urađen Projekat izgradnje đačke kuhinje, za koji poseduju i građevinsku dozvolu i svu potrebnu dokumentaciju.

Pavlović je pohvalio osnovne škole, kada je u pitanju nabavljenje finansijskih sredstava ne oslanjaju se samo na lokalnu samoupravu već i na ministarstva tako da su od ministarstva pravde u okviru projekta „oportunitet“ dobili oko četiri miliona dinara za postavljanje termo-izolacione  fasade u Lučici, škola je za učešće u tom projektu imala podršku svih resursa Grada Požarevca.

Direktor škole je ovom prilikom nagradio i najbolje učenike diplomama, a nakon toga je predstavljena i Monografija 180 godina osnovne škole Miloš Savić.

Vaši komentari
Ostavite komentar