'

Odluka o dodeli nagrade, povelje i plakete Grada Požarevca

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: informativna služba grada
Uto, 13.10.2020
0

Odbor za dodeljivanje nagrada i povelja Grada Požarevca, na sednici od 12. oktobra 2020. godine, doneo je odluku o dodeli nagrada, povelje i plaketa Grada Požarevca.

 

Povodom 15. oktobra - Dana oslobođenja Grada Požarevca, nagrade Grada Požarevca u neto iznosu od po 58.800,00 dinara i povelje o nagradi dodeljuju se i to:

Gajić dr Nevenki, doktoru veterine i socijalnom i humanitarnom radniku iz Požarevca;

Davidović dr Nenadu, lekaru – hirurgu iz Požarevca

Đorđević Novici, socijalnom radniku iz Požarevca

Stević dr Nenadu, lekaru – pulmologu iz Požarevca

Povodom 15. oktobra - Dana oslobođenja Grada Požarevca, povelja Grada Požarevca dodeljuje se „Gazstrojpromu“ iz Rusije i plakete Domu zdravlja Požarevac;

Zavodu za javno zdravlje Požarevac i Opštoj bolnici Požarevac.

 OBRAZLOŽENjE ODLUKE O NAGRADAMA

Gajić dr Nevenki, doktoru veterine i socijalnom i humanitarnom radniku iz Požarevca;
Rođena je 1968. godine. Zaposlena je kao republički veterinarski inspektor u Braničevskom upravnom okrugu. Udata je i ima troje dece. Već 6 godina predano i posvećeno vodi Udruženje za pomoć osobama sa L-Daunovim sindromom „Osmi dan“, gde uz saradnju sa drugim ustanovama i udruženjima u sprovođenju raznih humanitarnih akcija, čime je dala veliki doprinos u socijalnom i humanitarnom radu.
Davidović dr Nenadu, lekaru – hirurgu iz Požarevca;
Rođen je 1962. godine u Požarevcu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1988. godine. Odmah stažira u Opštoj bolnici u Požarevcu. Specijalizaciju završava 1995. godine. Sve vreme radi na odeljenju opšte hirurgije. Stručno se usavršavao u Nemačkoj, Italiji, Rijeci itd. Među prvim instruktorima je u području endoskopske hirurgije u Srbiji. Od 2012. godine je načelnik hirurškog odeljenja u Opštoj bolnici. Član je više udruženja, kako domaćih, tako i stranih.
Đorđević Novici, socijalnom radniku iz Požarevca;
Rođen je 1956. godine. 1983. godine po završetku studija se zapošljava u Crvenom krstu Požarevac, gde je proveo ceo svoj radni vek. 1986. godine postaje sekretar Crvenog krsta, koju funkciju obavlja 12 godina. Za vreme ratnih dejstava, organizovao je prikupljanje humanitarne pomoći ugroženima. Sa istim aktivnostima nastavlja i posle ratova za izbegla lica. Zalaže se za osnaživanje organizacija Crvenog krsta, kako bi mogle da odgovore svim izazovima. Poseban doprinos je dao omasovljenju
dobrovoljnog davalaštva krvi i otvaranju tzv. „Narodne kuhinje“. Broje su akcije u kojima je učestvovao. Oženjen je otac troje dece.
Stević dr Nenadu, lekaru – pulmologu iz Požarevca;
Rođen je 1957. godine u Požarevcu. Oženjen je i otac dva deteta. Osnovnu i srednju školu završio je u Požarevcu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1981. godine. Kao lekar opšte medicine, radi u Domu zdravlja Požarevac do 1986. godine, kada prelazi u Opštu bolnicu Požarevac. Specijalizaciju iz interne medicine završio je 1990. godine. Trenutno radi u internističkoj službi. Član je sekcije Srpskog lekarskog društva. Izuzetno profesionalan, stručan, odgovoran i savestan lekar.

POVELjA SE DODELjUJE I TO:
 „Gazstrojpromu“ iz Rusije;
„Gazstrojprom“ iz Rusije, jedna je od najvećih ruskih građevinskih kompanija. Povodom 75 godišnjice pobede nad fašizmom, ova kompanija pokreće program obnove spomenika vojnicima Crvene armije koji su pali tokom oslobađanja Srbije 1944. godine. Tako je obnovljen i spomen kompleks palim vojnicima Crvene armije i u Požarevcu.

PLAKETE SE DODELjUJU I TO:
Domu zdravlja Požarevac;
Zavodu za javno zdravlje Požarevac i
Opštoj bolnici Požarevac.

Plakete se dodeljuju ovim zdravstvenim ustanovama zbog pružene pomoći građanima Grada Požarevca i izuzetnog njihovog doprinosa, kao stubova odbrane u ovogodišnjoj pandemiji Korona virusom.
 

 

 

 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar