'

Požarevački Crveni krst brine o starima cele godine

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pon, 12.10.2020
0

Prema kalendaru zdravlja oktobar mesec je svuda u svetu posvećen brizi o starima. Starenje populacije danas je jedan od najvećih uspeha čovečanstva ali je i jedan od najvećih javno zdravstvenih izazova, posebno sada u periodu pandemije. Kako je za naš mediji istakao Saša Obradović sekretar Crvenog krsta Požarevac u Crvenom krstu pažnja starima poklanja se tokom cele godine.

 

Svakog petka u Domu Crvenog krsta realizuje se program brige o starima. U saradnji sa Patronažnom službom Doma zdravlja Požarevac vrši se provera zdravstvenog stanja starijih sugrađana, merenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi.

 

“Tokom ovog meseca, meseca starih posetićemo sve korisnike servisa "Pomoć u kući za stara lica i osobe sa invaliditetom". Ovaj projekat Crveni krst Požarevac sprovodi sa gradom Požarevcem u okviru kojeg je angažovano 15 gerontodomaćica koje obilaze više od 92 korisnika ove usluge”, rekao je Obradović.

Kako je Obradović rekao, u okviru posete biće sprovedena anketa o kvalitetu usluga gerontodomaćica.

“Moram istaći da ovakva pomoć je upravo starim licima jako bitna. I mogu reći da od kako smo krenuli sa projektom znatno je podignut kvalitet korisnika, jer moram napomenuti da su to stari koji žive sami, koji su polupokretni, tako da im je, kako oni kažu ova pomoć zlata vredna”.

 

Međunarodni dan starijih osoba 1. oktobar, obeležen je akcijom preventivnih pregleda u Domu Crvenog krsta. U okviru akcije lekari Zavod za javno zdravlje Požarevac u saradnji sa Službom polivalentne patronaže DZ Požarevac starijim sugrađanima su merili je krvni pritisak, nivo šećera u krvi i u skladu sa rezultatima, davali im savete kako da poboljšaju svoje zdravlje.

 

Vaši komentari
Ostavite komentar