'

Na sednici požarevačkog parlamenta usvojen rebalans budžeta koji će iznositi oko 5,2 milijardi dinara

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: pozarevac.rs
Pon, 12.10.2020
0

Na trećoj sednici požarevačkog parlamenta usvojen je rebalans budžeta koji će iznositi oko 5,2 milijardi dinara, što znači da je umanjen za oko 139 miliona dinara zbog pandemije korona virusa.


Odbornici su dali saglasnost za davanje na korišćenje montažnog objekta – garaže Parking servisu, kao i saglasnost za dopunu cenovnika JKP „Parking servis“ Požarevac.

Garaža je sa radom počela 10. oktobra. Tokom vikenda parkiranje u garaži bilo je besplatno. Promotivna cena, odnosno prvi započeti sat parkiranja biće besplatan od danas 12. oktobra, sve do kraja meseca.

Novi objekat za parkiranje ima 144 parking mesta, na prvom nivou 73 regularna parking mesta plus 3 mesta za osobe sa invaliditetom, dok na drugom nivou ima 68 parking mesta, što je više nego duplo u odnosu na broj parking mesta koja su korišćena na posebnom parkiralištu „Hotel Dunav“ na istoj lokaciji. Cena započetog časa parkiranja u Javnoj garaži „Takovska“ biće 60 dinara.


Na skupštini grada Požarevca, prihvaćen je pedlog da se cene toplotne energije, odnosno grejanja, povećaju. Po novom cenovniku, u zavisnosti od površine objekta koji se greje, cena grejanja će biti veća u proseku za iznos od 250 do 600 dinara. I pored poskupljenja grejanja, gradonačelnik Grada Požarevca, Saša Pavlović, kaže da je Požarevac među gradovima koji imaju najjeftinije grejanje u zemlji i najbolje uslove grejanja.


Na sednici su usvojene i tačke dnevnog reda koje su se odnosile na prestanak osnivačkih prava Grada Požarevca nad Domom zdravlja Požarevac, data je saglasnost na Program poslovanja JKP „Komunalne službe“ i „Vodovod i kanalizacija“.

Usvojeni su i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune programa poslovanja Javnog preduzeća „Ljubičevo“ i izmene i dopune programa korišćenja subvencija JP „Ljubičevo“ Požarevac.

Vaši komentari
Ostavite komentar