'

Požarevac grad sporta u najtežim vremenima

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: RTS
Čet, 1.10.2020
0

Požarevac je ovog leta dokazao da je jedan od najznačajnijih sportskih centara u našoj zemlji. Grad Požarevac proglašen je domaćinom decenije na biciklističkoj Trci kroz Srbiju, a i ovog leta nastavljena je tradicija duga 57 godina i besprekorno su organizovane Ljubičevske konjičke igre u najtežem periodu za čitav svet, u doba pandemije kovida-19.


Besprekornom organizacijom etape na 60. međunarodnoj biciklističkoj Trci kroz Srbiju i organizacijom 57. Ljubičevskih konjičkih igara, Požarevac je nastavio tradiciju, što je bio i primarni cilj gradskih čelnika.

Veoma nam je bitno da se za naš grad čuje i u regionu i u čitavoj Evropi i svetu, jer Trka kroz Srbiju je internacionalnog karaktera. I pored ove teške situacije sa koronavirusom, u Požarevac je došao veliki broj stranih ekipa i biciklista i nadam se da su svi oni poneli lepe utiske iz našeg grada", istakao je gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović, navodi se na sajtu RTSa.

Zahvaljujući predanom radu gradonačelnika Požarevca Saše Pavlovića i dugododišnjeg sportskog radnika, danas narodne poslanice Ane Miljanić, Požarevac je uspeo da organizuje dve izuzetno značajne sportske i kulturne manifestacije, koje spadaju u red najstarijih na ovim prostorima.

Deveti put za redom, u godini velikog jubileja - 60. međunarodne biciklističke Trke kroz Srbiju, Požarevac je 2. septembra dočekao karavan sa više od 300 učesnika iz celog sveta i ponovo su se Požarevljani pokazali kao izuzetan domaćin naše najznačajnije trke.