'

Situacija sa korona virusom povoljnija, ali nije vreme za opuštanje

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: RTS
Pet, 7.08.2020
0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je do jutros u Srbiji bilo hospitalizovano 3.519 lica, što je za oko 2.000 manje nego pre desetak dana. Ističe da to na najbolji način govori koliko je danas situacija povoljnija, ali upozorava da nije vreme za opšutanje, već za još odgovorniji pristup borbi protiv koronavirusa. Ukupna vrednost paketa pomoći privredi 5,8 milijardi evra.

 

Aleksandar Vučić je, na konferenciji za novinare, rekao da je važno da se vidi svakodnevno smanjenje procenta obolelih i da veruje da to može da se nastavi ako se budemo ozbiljno ponašali.

Najavio je izgradnju novih kovid bolnica, ističući da u ponedeljak kreću radovi na novoj kovid bolnici u Kruševcu. Istakao je da, ako se i uspešno reši problem pomoću vakcina, ta i beogradska bolnica će postati multifunkcinalne i moći će da primaju bolesnike sa drugim vrstama bolesti.

"To je važno za širenje kapaciteta za jesen, kada se očekuje ukrštanje koronavirusa i gripa", naveo je Vučić.

Napomenuo je da je važno da se brine o lekarima i medicinskim sestrama, i da mora da se pronađe način da jedan deo njih dobije odmor, da bi bili pripremljeni za jesen.

Naveo je da istovremeno mora da se vodi računa i o drugim pacijentima, i da su i tokom ovog perioda primani svi urgentni slučajevi.

Rekao je i da prvi put može da se kaže da na Institutu za onkologiju u Beogradu nema liste čekanja za lečenje karcinoma dojke.

"Čestitam lekarima, zdravstvu, svima što su u tome uspeli", rekao je predsednik i najavio nove radove na bolnicama i kliničkom centrima. 

Na konferenciji bilo je reči i o obnovi i ulaganju u četiri bolnice u Srbiji u Vranju, Pirotu, Kikindi, Ćupriji, o pomoći privredi, o zabeleženom rastu od 2,3 odsto u industriji...

Detaljnije pročitajte OVDE.

 


Vaši komentari
Ostavite komentar