'

U kovid bolnicama dovoljno slobodnih mesta

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: srbija.gov.rs
Sre, 5.08.2020
0

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da u kovid bolnicama u Srbiji ima dovoljno slobodnih mesta da prime sve pacijente zaražene koronavirusom, kojima je potrebno bolničko lečenje.

 

Lončar je novinarima, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, rekao i da se smanjuje broj pregleda u kovid ambulantama i pritisak na sve zdravstvene ustanove, kao i da više nema potrebe za premeštanjem pacijenata iz jedne zdravstvene ustanove u drugu, navodi se na sajtu srbija.gov.rs.

Kakve ćemo brojeve imati, zavisi od našeg ponašanja. Ovim smo dokazali da, kada se ponašamo disciplinovanije i primenjujemo mere, možemo da dođemo do boljih rezultata, ocenio je ministar.

On je ukazao na to da je strategija za Beograd da iz kovid sistema, čim se za to ukaže prilika, prvi izađu Institut za dermatovenerologiju i Institut za reumatologiju i ortopediju "Banjica", jer veliki broj pacijenata čeka na pregled kožnog lekara, reumatologa ili ortopeda.

Ministar je istakao da se neće žuriti sa vraćanjem kovid bolnica u redovno stanje, kao i da se neće zatvarati kovid ambulante, ali da će se u njima smanjiti broj zdravstvenih radnika, kako bi mogli da iskoriste odmor.

Moramo odmoriti ljude, jer ne znamo šta će biti u narednim danima, poručio je Lončar i dodao da se neće čekati da se kovid bolnice potpuno isprazne kako bi se vratile u normalan režim rada, već će se delovi bolnica parcijalno vraćati u pređašnje stanje.


 

Vaši komentari
Ostavite komentar