'

Korona virusom zaraženo 570 zdravstvenih radnika

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: srbija.gov.rs, foto printscreen FB
Sre, 15.07.2020
0

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar saopštio je da je, prema poslednjim podacima, 70 zdravstvenih radnika obolelo od COVID-19 i hospitalizovano, dok je njih još 500 pozitivno na koronavirus i nalazi se u izolaciji.

 

Lončar je juče na redovnoj konferenciji za novinare Kriznog štaba za zaštitu stanovništva od zarazne bolesti COVID-19  rekao da, i pored toga što je jedan broj zdravstvenih radnika zaražen, medicinskog kadra ima dovoljno i nijedna kovid bolnica nije ostala bez njega.

Ukoliko radite sa kovid pacijentima, ne može se izbeći da i zdravstveni radnici budu zaraženi iako koriste sve mere zaštite, objasnio je on i naglasio da su oni prioritet jer bez njih ne bismo mogli voditi ovu bitku.

U ovom trenutku se može reći da nemamo problem jer ni u jednom trenutku nijedna ustanova nije ostala bez zdravstvenih radnika, ponovio je ministar.

Istovremeno, on je upozorio na to da je na respiratorima sada više mlađih ljudi nego što je bio slučaj u prvom vrhu epidemije, odnosno da je uopšte više obolelih iz mlađe generacije.

Sve je više obolelih koje smatramo mladim, u dobi od 20, 30, 40 godina. Njihovo lečenje traje duže, a klinička slika im je mnogo ozbiljnija, rekao je on.

Detaljnije sa konferencije, održane 14. jula, pročitajte OVDE.

Vaši komentari
Ostavite komentar