'

Raste broj obolelih u požarevačkoj bolnici

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pet, 10.07.2020
0

U Kovid bolnici u Požarevcu trenutno su smeštena 132 pacijenta, od kojih 55 iz Braničevskog okruga i 77 iz drugih gradova Srbije. Od poslednjeg izveštaja imali smo dvadesetak novih prijema i primetan je porast broja pozitivnih na koronavirus među hospitalizovanima, navodi se u saopštenju bolnice Požarevac.


Kako se navodi u saopštenju, dve osobe nalaze se na respiratorima i klinička slika pacijenata i dalje se kreće od lakših do najtežih simptoma.

Iz bolnice ističu, da uporedo sa borbom koju zdravstveni radnici vode u „crvenoj zoni“, funkcionišu i sve druge službe u „zelenoj zoni“ gde se zbrinjavaju prevashodno hitni i onkološki slučajevi.

Trenutno u „zelenoj zoni“ hospitalizovano je 109 pacijenata u poslednjih sedam dana. U istom periodu obavljeno je 29  hitnih i onkoloških operacija, od čega 17 na hirurgiji, 7 na ortopediji, 2 na urologiji i 2 na ginekologiji.

U poslednjih sedam dana obavljeno je 20 porođaja, od kojih 7 carskim rezom.

Iz bolnice pozivaju sve građane Braničevskog okruga da budu oprezni i odgovorni, i da primenjuju sve propisane i preporučene mere zaštite, kako bi se lakše i brže izborili sa kovidom 19.


Vaši komentari
Ostavite komentar