'

Prvenstvo Srbije u triatlonu na Srebrnom jezeru obogatilo turisičku sezonu

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: velikogradiste.rs
Sre, 1.07.2020
0

Opština Veliko Gradište je 28. juna ove godine, po prvi put, bila domaćin i pokrovitelj popularne trke pod nazivom Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu, u organizaciji 11TRI kluba iz Beograda, koje je održano na Srebrnom jezeru.“Ovo  je prvo prvenstvo u triatlonu, gde smo mi suorganizatori, i nadam se da će ovo da postane tradicija na Srebrnom jezeru. Ovo je jedna nova manifestacija, mi smo obećali i gostima i turistima da ćemo svake godine da imamo nešto novo na jezeru i, evo, ovo se pokazalo kao dobro i zato će sve više ovakvih manifestacija da bude na jezeru.“, rekao je prvi čovek opštine, Dragan Milić.

On je uručio nagrade najboljim takmičarima dok je najmlađima trofeje dodelila direktorka Turističke organizacije, Dajana Stojanović.

Što se tiče turističke sezone, Milić je istakao da su ugostitelji i ljudi koji se bave turizmom potvrdili izuzetna očekivanja i da nema ni jednog praznog kreveta. Ujedno je izrazo nadu da će situacija, uslovljena virusom, proći bez trajnih posledica i iskoristio priliku da zamoli goste i turističke radnike da poštuju donete mere kako bi se izbegle neželjene posledice. Iz tog razloga, kako je rekao, održavanje muzičke manifestacije “Carevčevi dani“ odloženo je za oktobar, na dan rođenja čuvenog violiniste, dok će se za ostale manifestacije pratiti situacija. Ovom prilikom, predsednik opštine pozvao je turiste da, pored Srebrnog jezera, bogatog sportskim i drugim turističkim sadržajima, posete Ramsku tvrđavu, manastir Nimnik i Tumane, Viminacijum, Lepenski vir i okolne znamenitosti i turističke lokalitete.

Triatlon, koji čini kombinacija tri sporta – plivanje, biciklizam i trčanje, poslednjih godina doživljava veliku ekspanziju i jedan je od najbrže rastućih sportova po popularnosti u svetu, pa je ovo bila sjajna prilika za promociju Srebrnog jezera.Takmičarska ruta podrazumevala je plivanje u jezeru, vožnju biciklom do Zatonja i nazad i trčanje istom stazom. Pored olimpijskog triatlona, program je obuhvatio i sledeće trke: SPRINT triatlon, Mini triatlon, Super sprint i Super fast, uz učešće domaćih i stranih takmičara i njihovih timova.
Podršku manifestaciji pružili su Ministarstvo omladine i sporta, Srpska triatlon unija i Sportski savez Veliko Gradište.

Rezultati trke nalaze se na zvaničnom sajtu 11TRI Belgrade,  https://triathlon.rs/olimpijski-triatlon-rezultati/. 

Vaši komentari
Ostavite komentar