'

Radovi u ulici Moše Pijade i u MZ Burjan

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: pozarevac.rs
Uto, 9.06.2020
0

Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović sa članovima gradskog obišao je radove u ulici Moše Pijade i delu PP odreda, koji se odvijaju od železničke pruge pa do ulice Šeste Ličke sa uređenjem raskrsnice kod Cane Babović I radove na nekoliko lokacija u MZ Burjan gde se odvijaju radovi na širenju toplifikacione mreže i gde je završeno dečije igralište.


Kako je rečeno, na prvoj lokaciji planirana je kompletna rehabilitacija kolovoza i postojećih trotoara sa izgradnjom trotoara sa desne strane ulice i izgradnjom biciklističkih staza od pruge sa rekonstrukcijom putnog prelaza do ulice Šeste Ličke sa uređenjem kompletne raskrsnice sa ulicom Cane Babović. Faze izgradnje su podeljenje na faze i podfaze zbog lakšeg regulisanja saobraćaja u toku izvođenja radova istakao je zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović i zamolio građane za strpljenje zbog otežanog saobraćaja i kretanja pešaka tokom izvođenja radova.

Trenutno se izvode radovi na fazi jedan u dužini od 525 metara a faza dva je bila 700 metara, ukupna dužina ovih radova je 1250 metara vrednosti 107 miliona dinara. Ovom investicijom grad će dobiti potpuno novi izgled ulice koja je veoma prometna zato što ona predstavlja ulazak iz Istočne Srbije u Požarevac. Dužina trotoara biće 1,5 do 2 metra sa obe strane a takođe biće urađeno i zelenilo duž ove ulice. Pavlović je podsetio da se za izradu ove ulice dugo čekalo zato što je postojao čitav niz investicija koje su joj prethodile od izgradnje kišne kanalizacije, izgradnje toplifikacione mreže u jednom delu kao i zameni azbestno cementnih vodovodnih cevi takođe u jednom delu ulice.

Ova prometna ulica će biti širine 6,5 metara, on očekuje da će za mesec dva biti gotova ulica a na dužinu radova je uticalo i vanredno stanje.

 

Što se tiče radova u MZ Burjan, u toku radovi na toplifikacionoj mreži u vrednosti od 51 milion dinara, trenutno se radi distributivna mreža na lokaciji Moravska 22 i toplotno predajna stanica koja se izvodi na lokaciji Vlajka Pavlovića. Sa radovima na lokaciji Moravska 22 ulazi se u Ratarsku ulicu, u vezi ove ulice očekuju nas brojne investicije među kojima su toplotno prenosna stanica i izgradnja distributivne mreže do korisnika. Te investicije će biti vrednosti oko 241 milion dinara što ukupno iznosi 292 miliona dinara investicija na ovoj lokaciji. Pavlović je još dodao da u MZ Burjan živi dobar deo stanovništva Požarevca i da je ona veoma bitna ovom gradskom rukovodstvu.

Ostatak zone u kojem će se raditi je Ratarska ulica do stare železničke pruge deo lokacije između Ratarske i Zmaj Jovine ulice koja se graniči sa Radničkom ulicom. Izgradnjom TPS Vlajka Pavlovića stvoriće se preduslovi da se ta zona toplificira.

Zamenik gradonačelnika Pavlović je još jednom zamolio građane da imaju strpljenja zbog izvođenja ovih radova ali da će njihovim završetkom biti podignut kvalitet života žitelja ovog dela grada.

Sada se stvaraju preduslovi za asfaltiranje ove ulice koje sledi nakon uređenja podzemne infratsrukture, zamenjene su azbestno cementne cevi, treba da se završi deo kišne kanalizacije a nakon toga sledi asfaltiranje ulice.

Projekat za asfaltiranje je urađen a on obuhvata i izgradnju pešačkih staza tako da će i ova ulica dobiti potpuno novo ruho.