'

Požarevac: Produženi boravak za osnovce od sledeće nedelje

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 5.05.2020
0

Kako se ide ka procesu ukidanja vanrednog stanja i procesa varaćanja na posao, roditeljima sa decom do 12 godina, u pojedinim školama na teritoriji grada Požarevca biće organizovan produženi boravak od sledeće nedelje.

 

Kako je rekao predsednik aktiva direktora osnovnih škola Goran Seger, otvaranje produženog boravka u osnovnim školama planirano je 11. maja, i namenjeno je samo za decu čija oba roditelja rade i koji nemaju drugo rešenje za čuvanje dece.

Po trenutnim prikupljenim podacima, na teritoriji grada Požarevca je 38 učenika, od tog broja po školama raspored je sledeći: u OŠ “Jovan Cvijić” u Kostolcu 9 učenika, u OŠ “Kralj Aleksandar I “ 5 učenika, u OŠ “Dositej Obradović” 12 učenika , u OŠ “Vuk Karadžić” 9 učenikau i  u OŠ “Desanka Maksimović” 3 učenika.

"Ovo su boravci koji su postojeći unutar škola i ovaj broj učenika variraće iz dana u dan. Radno vreme boravka biće od 7 do 16.30 sati ali će se radno vreme prilagoditi i potrebama roditelja", kaže Seger.

Dodao je da se roditelji mogu obratiti školama, kako bi se škole organizovale.

Što se tiče mera prevencije, do daljeg biće nastavljeno redovno održavanje školskog prostora, provetravanje učionica, redovno pražnjenje korpi za otpatke koristeći rukavice, pranje i dezinfikovanje podova, zidova, vrata i površina klupa, redovno snabdevanje tečnim sapunom toaleta, učionica i trpezarija, podsticanje učenika na pranje ruku, zaključio je Seger.

 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar