'

Paketi u Hali sportova

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 3
Izvor: Hit radio
Pon, 6.04.2020
0

Nakon najave gradonačelnika Baneta Spasovića da će se tokom ove nedelje početi sa prikupljanjem artikala i pripremom paketa za penzionere i nezaposlene sa teritorije Grada Požarevca, prva roba je već stigla u „sabirni centar”.


Kao mesto gde će se roba skladištiti i paketi pripremati određena je Hala sportova JU Sportski centar Požarevac“. Krajem prethodne nedelje izvršeno je kompletno dezinfikovanje čitavog objekta, a sada su u toku neophodne procedure koji će se maksimalno ubrzati kako bi paketi što pre došli u ruke onima kojima su namenjeni.

- Odluku o dodeli paketa za penzionere sa primanjem do 30.000 dinara i nezaposlene sa evidencije NSZ smo već doneli na Štabu za vanredne situacije. Sada čekamo spiskove od PIO fonda za penzionere i čim stigne dokumentacija početkom nedelje, Gradsko Veće će doneti odluku o izdvajanju novčanih sredstava koja će premašiti 50 miliona dinara. – naveo je Spasović i zamolio sve za strpljenje jer je potrebno vremena da se urade spiskovi sa traženim parametrima, uzevši u obzir da je administracija PIO fonda ovih dana angažovana i pripremom isplata penzija.


- Sigurno će nam trebati i nekih desetak dana dok ne stignu paketi sa hranom i sredstvima za dezinfekciju. Reč je o 25-30.000 paketa samo u prvom delu i zato smo odabrali prostor velike sale Hale sportova za njihovu pripremu. – naveo je gradonačelnik koji je i ovu priliku iskoristio da se zahvali kompaniji Bambi koja je donirala preko tonu i po svojih proizvoda za ovu akciju grada Požarevca.

Jedan deo te robe već je stigao na svoje odredište i čeka da zajedno sa ostalim artiklima i volonterima koji će ih pakovati, stigne u ruke onih kojima je najpotrebniji.

Vaši komentari
Ostavite komentar