'

Starijima od 65 godina vozila mogu da registruju njihova deca

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 3
Izvor: Hit radio
Sub, 28.03.2020
0

 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je danas da tokom vanrednog stanja produženje registracije vozila na tehničkim pregledima umesto gradjana starijih od 65 godina mogu obaviti njihovi potomci.


Ispostavilo se da su pojedini tehnički pregledi u Braničevskom okrugu već registrovali prva vozila po novom, vanrednom pravilu.

- Odmah po objavljivanju smo se prilagodili novonastaloj situaciji i od jutros smo na ovaj način registrovali već nekoliko vozila. Prema uputstvu Ministarstva unutrašnjih poslova dovoljno je da deca vlasnika vozila  prilože svoju ličnu kartu, zatim ličnu kartu vlasnika vozila koji mora biti stariji od 65 godina i ovlašćenje koje ne mora biti overeno kod notara. - kazao je Aleksa Stević, vlasnik i direktor Tehničkog pregleda "Stig centar" Malo Crniće. Kako smo saznali, u ovom tehničkom pregledu koje ima uslugu i izdavanja registracionih nalepnica, primenjuju se sve propisane kao i dopunske mere dezinfekcije lica i vozila. 

 

 Radnici su opremljeni kompletnom zaštitnom opremom. Čitav prostor se dezinfikuje na svakih sat vremena, a u međuvremenu i svako vozilo koje uđe u objekat što pomalo usporava čitav proces registracije, ali nam je zdravlje zaposlenih i klijenata uvek na prvom mestu - naveo je Stević dodavši da odnedavno rade i subotom kako bi postigli da opsluže sve klijente.

Ministarstvo je ponovilo da se produženje registracije trenutno obavlja isključivo na tehničkim pregledima u ovlašćenim servisima.

Ukoliko prvi put registrujete novo ili polovno vozilo, posle tehničkog pregleda svu dokumentaciju, poštom dostavljate nadležnoj policijskoj upravi.


Vaši komentari
Ostavite komentar