'

Požarevac dodatno dezinfikuje grad

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 3
Izvor: Hit radio
Uto, 24.03.2020
0

Štab za vanredne situacije Grada Požarevca namerava da pojača dezinfekciju javnih površina, u skladu sa poslednjim uputstvima koje je donela Vlada Srbije, vezano za pojačane mere u borbi protiv virusa Korona.

               

Štab je doneo na današnjoj sednici odluku kojom je upućen zahtev Gradskom veću Grada Požarevca da odobri novčana sredstva za kupovinu dodatnih 2.000 litara dezinfekcionih sredstava na bazi hlora, koja se koriste za dezinfekciju grada. 

Podsetimo, hlor efikasno dezifinkuje ulice, trotoare i ostale javne površine, ali se koristi i za dezinfekciju površina i u domaćinstvu. Reč je o supstancama u kojima je koncentracija aktivnog hlora 0,5%, kao i alkoholni rastvori sa najmanje 70% alkohola i drugi deterdženti i dezinfekciona sredstva koja efikasno deluju na korona viruse. Izbor dezinficijensa zavisi od tipa površine koja se dezinfikuje i njene namene.

Sredstva za pranje namenjena održavanju higijene u domaćinstvu se mogu koristiti ako su pogodni za datu površinu. Izbeljivači u domaćinstvu uključujući varikinu su efikasni protiv korona virusa ukoliko se pravilno upotrebljavaju. Za dezinfekciju se mogu koristiti i druga sredstva koja su odobrena i efikasna protiv COVID19.


Vaši komentari
Ostavite komentar