'

Brnabić: Tržne centre nećemo zatvarati

OKRUG
Autor: Hit 1
Izvor: HIT
Pon, 16.03.2020
0

"Zatvorićemo sve šaltere, ograničićemo dodatno okupljanje u kafićima po metru kvadratnom, zabranjujemo izvoz lekova", rekla je danas premijerka Srbije Ana Brnabić najavljujući nove mere Vlade Srbije koje će biti usvojene danas, nakon što je sinoć uvedeno vanredno stanje na teritoriji naše zemlje.
Kada je reč o zatvaranju tržnih centara, Brnabić kaže da su se velike firme su se uglavnom organizovale, koliko mogu da rade po smenama, važno je da bude što manji broj ljudi i da nađu zaštitne maske. Druga preporuka je poboljšavanje higijene na radnom mestu.


Ona je dodala da tržne centre ne možemo da zatvorimo bez ogromnih troškova države.


Premijerka je rekla da penzioneri nisu poslušali apel, ali ni mladi.

- Veliki broj penzionera je na ulicama, šalterima, mladi sede po kafićima... Sve u svemu smo složili da je situacija sa građanskom disciplinom zabrinjavajuća. Usvojićemo dodatne mere - istakla je ona.

Dodatno ćemo pooštriti mere za rad kafića i restorana i broj osoba koje mogu da budu, kazala je ona i dodala da je intencija da ne ograničavamo po broju ljudi.Od sutra možda potpuna zabrana izlaska za penzionere

- Razmotriću posle na sastanku sa predsednikom Srbije da se od sutra uvedu mere zabrane svakog izlaska građanima starijim od 65 godina - kazala je premijerka i rekla da razume da ih neće voleti zbog toga, ali je ovo zaista za njihovo dobro.

Vaši komentari
Ostavite komentar