'

Podrška SPC iz Požarevca

LOKALNE VESTI
Autor: Hit3
Izvor: Hit radio. foto FB
Pon, 13.01.2020
0

Više od hiljadu Požarevljana sinoć je prisustvovalo protestnoj šetnji ulicama grada kao podrška narodu i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.Povorka je sa transparentima, zastavama i ikonama uz povremeno pevanje prošla Tabačku čaršiju, Stari korzo i okolne ulice podižući tako glas protiv spornog zakona o slobodi veroispovesti koji je nedavno usvojio crnogorski parlament. Uporedo sa Požarevcem, sličan protest održan je u još nekoliko srpskih gradova.

Zakon o slobodi veroispovesti razgoreo je strasti u Crnoj Gori, naelektrisao atmosferu i izveo veliki broj građana, pre svega Srba, na ulice crnogorskih a od skoro, i srpskih gradova.

Nikome do kraja nije jasan motiv vlasti da insistira na ovom zakonu, njegova tumačenja se uvlače u ideološke i razne druge okvire, a najveća nepoznanica su njegove posledice. Po recima rektora Cetinjske bogoslovije, sustina svega je da vlast u Crnoj Gori želi, neosnovano, da državi prepiše imovinu koja državi ne pripada, a u tu svrhu je izglasala zakon koji se kosi sa Ustavom CG i sa nekoliko ranije donijetih zakona.    


Vaši komentari
Ostavite komentar