'

Samohranim roditeljima u Požarevcu cene vrtića prepolovljene (VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 10.12.2019
0

Gostujući u jutarnjem programu „Nedremanje“ Marija Jovanović zamenica predsednice Saveta za ravnopravnost polova Skupštine grada Požarevca govorila je o aktivnostima Saveta i o učešću za pristupanje Pokretu 3+.


Kako je rečeno u emisiji, Savet za ravnopravnost polova Skupštine grada Požarevca je uputio inicijativu za pritupanje Pokretu 3+. Grad je pristupio Pokretu početkom godine, što znači da svi roditelji koji ostvaruju uslove , imaju tri i više eteta, od kojih je makar jedno maloletno imaju pravo na Ponosnu kaaticu, koja donosi popuste kod privrednih subjekata koji su se priključili ovoj akciji.

Trenutno je preko 100 privrednih subjekata koji odobravaju različite pogodnostima korisnicima.

Na Sednici Skupštine u novembra usvojena je inicijativa podneta od strane Saveta za ravnopravnost polova kpja podrazumeva da samohrani roditelji imaju pravo na regresiranje troškova u iznosu od 50%  od cene koštanja boravka u Predškolskoj ustanovi.

Ovo pravo ostvaruju samohrani roditelji sa prebivalištem na teriotriji grada, na osnovu ugovora zaključenim sa predškolskom ustanovom o prijemu deteta.

Samohranim roditeljem u smislu ove odluke, podrazumeva se roditelj koji samostalno vrši roditeljsko pravo pod uslovom da je drugi roditelj nepoznat, da je drugi roditelj preminuo, a ostvareno je pravo na porodičnu penziju, da je drugi roditelj potpuno lišen poslovne sposobnosti....

Detaljnije i opširnije pogledajte u video snimku...


Vaši komentari
Ostavite komentar