'

Završena Smotra amatera "Živka Matić"

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 3.12.2019
0

Svečanom dodelom nagrada večeras je zatvorena XII Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić”. Najbolja predstava, po odluci žirija je "Protuve piju čaj" po tekstu Dragoslava Mihailovića, u režiji Milana Veljkovića, Teatra "Resava" Centra za kulturu iz Despotovca.



Pozorišni amateri iz Malog Crnića, Krnjeva, Starog Sela, Despotovca i Jagodine pokazali su svoja glumačka umeća još jednom, pokazavši da i u malim sredinama postoje ljudi koji razumeju, vole i žive za pozorište.
Žiri doneo je odluku da za najbolju glumicu festivala proglasi Milicu Pešić koja je tumačila ulogu Evice u predstavi "Pokondirena tikva" Doma kulture "Vlada Marjanović" iz Starog Sela. Nagradu je u ime glumice, primio direktor Doma kulture iz Starog Sela, Jugoslav Todorović/

Za najboljeg glumca žiri je proglasio Ivana Dragojlovića, koji je tumačio ulogu Petra u predstavi "Sabirni centar" OAP "Branislav Nušić" iz Malog Crnića.

Po odluci žirija, predstava koja će nastupiti na zatvaranju festivala "Milivojev štap i šešir" je "Protuve piju čaj" po tekstu Dragoslava Mihailovića, u režiji Milana Veljkovića, Teatra "Resava" Centra za kulturu iz Despotovca. Nagradu je, u ime pozorišta, primio Aleksandar Ivanović.

Nagrade umetničke slike - poklon Udruženja likovnih stvaralaca ''Milena Pavlović Barili'' Požarevac i prigodna Odličja dodelila je Galina Perić, v.d. direktora Centra za kulturu.



U čast nagrađenih Gradsko pozorište iz Jagodine izvelo je predstavu „Sab(h)rana dela Viljema Šekspira“, rađenu po tekstu Long-Singer-Borgeson, a u režiji Branislava Nedića.

Grad Požarevac neguje uspomenu na slavne umetnike, a smotra je jedan od četiri pozorišna festivala koje organizuje grad i požarevački Centar za kulturu.


Svojim nastupima pozorišni amateri na Smotri odaju počast glumici Živki Matić (1923-1998), rodom iz Požarevca, poznatoj po ulogama u brojnim TV serijama, među kojima su najpopularnije bile „Građani sela Luga“ i „Ljubav na seoski način“. 



Vaši komentari
Ostavite komentar