'

Brojači parking mesta na novom kružnom toku

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pon, 2.12.2019
0

JKP "Parking servis " Požarevac je prošle godine pokrenulo projekat brojača slobodnih parking mesta za zatvorena parkiralištima. Ovim projektom želelo se da se vozačima skrati vreme traženja slobodnog parking mesta, obzirom da digitalni brojači pokazuju u relnom vremenu broj slobodnih parking mesta na svakom zatvorenom parkiralištu.Primećeno je da zatvorena parkirališta "Načelstvo" i "Dom omladine" nisu iskorišćena u svom punom kapacitetu, dok su istovremeno  na zatvorenom parkiralištu "Pijaca" gužve i redovi stalna pojava.  Prošle godine brojači su postavljeni na dve lokacije u gradu, kod Centralne apoteke u ulici Moša Pijade i u Drinskoj ulici kod zgrade Načelstva, pri čemu je tada bio cilj da se efikasnije koristi parking "Načelstvo".
Kako se navodi u saopštenju Parking servisa, ove godine se nastavilo sa projektom i postavljena su dva brojača na ulazu u novi kružni tok iz pravca Autobuske stanice. Novi brojači pokazuju broj slobodnih parking mesta na parkiralištima "Pijaca" i "Dom omladine", čime smo želeli da vozače usmerimo na parking kod Centra za kulturu gde uvek mogu da nađu slobodno parking mesto.
Vrednost nabavke novih brojača iznosila je 372.000 dinara.  U narednoj godini planiramo da nastavimo sa ovim projektom obzirom da se pokazao kao veoma koristan, navodi se u saopštenju.

Vaši komentari
Ostavite komentar