'

Smotra dramskih amatera od 29. novembra do 3. decembra u požarevačkom Centru za kulturu (VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 26.11.2019
0

Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja "Živka Matić" održava se od 29. novembra  do 3. decembra u požarevačkom Centru za kulturu. Smotru otvoriće predstava u režiji Slobodana Ćustića "Sabirni centar", Dušana Kovačevića, rekao je gostujući u jutarnjem programu “Nedremanje”, Aleksandar Lukić, urednik dramskog programa u CZK Požarevac .Požarevačka publika u okviru takmičarskg dela programa, imće priliku da pogleda još tri predstave pozorišta i to iz Krnjeva, Starog Sela i Despotovca dok ce u čast pobednika, Gradsko pozorište iz Jagodine odigrati predstavu "SAB(H)RANA DELA VILjEMA ŠEKSPIRA" u režiji Branislava Nedića.
Žiri svake večeri bira najbolju glumicu i najboljeg glumca. To može biti bilo ko iz igrajuće podele, bez obzira da li je igrao glavnu ili epizodnu ulogu. Pored njih, žiri predlaže umetničkom direktoru festivala najbolju predstavu koja će, potom biti revijalno odigrana na festivalu Milivojev štap i šešir, susretima varoških pozorišta Srbije koji se svake godine održavaju u Požarevcu u drugoj polovini februara.
Ovim festivalom pozorišni amateri odaju počast glumici Živki Matić (1923-1998), rodom iz Požarevca. Većina gledalaca Živku Matić pamti po ulogama u popularnim humorističkim televizijskim serijama "Ljubav na seoski način" i "Građani sela Luga". Živka je ostavila trag i u dramskim ulogama, kao i na filmu. Umrla je tiho, u 75. godini u svom rodnom Požarevcu.
Sve predstave počinju u 20 sati. Ulaznice se mogu kupiti po ceni od 200  dinara kao i komplet ulatnica za sve predstave po ceni od 500 dinara,  na biletarnici CZK Požarevac.

Detaljnije možete pogledati u video snimku…


Vaši komentari
Ostavite komentar