'

Dan prosvetnih radnika (VIDEO+FOTO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 13.11.2019
0

Danas je u Požarevcu obeležen Dan radnika u obrazovanju. Tim povodom u Gradskom zdanju priređena je svečanost, na kojoj su dodeljene nagrade zaposlenima za ostvarene rezultate u vaspitno – obrazovnom radu, zahvalnice saradnicima koji su dali izuzetan doprinos u postizanju ukupnih rezultata u oblasti obrazovanja i Povelja za životno delo.Na samom početku prisutne je pozdravio Veliša Joksimović, načelnik školske uprave u Požarevcu koji je čestitao nagrađanima i svim prosvetnim radnicima Dan radnika u obrazovanju.
"Današnji nagrađeni su obeležili prošlu godinu a neki i stvaralaštvo u prosveti u poslednjim decenijama. Ovo nije samo priznanje pojedincima već i celoj našoj profesiji u obrazovanju. Još je Dositej Obradović rekao, da je obrazovanje stvar najvažnija na svetu i da od nje zavisi sva sreća i nesreća mladih ljudi i jedne države", rekao je između ostalog Joksimović.
 
Nagrade zaposlenima u obrazovanju uručio je gradonačelnik Požarevca Bane Spasović istitičući da je grad Požarevac oduvek imao čast da su ga škole sa njegove teritorije predstavljale na najbolji mogući način.
"Pitajući se kako ste došli do toga da posao kojim se bavite, obavljate na jedan tako sjajan način, setim se, da ste i Vi nekada, nekom požarevačkom učitelju ili učiteljici bili đaci. To je večiti krug požarevačkih prosvetara, po kome ste najpre kao đak inspirisani a potom kao učitelj nekome inspiracija i dovodi nas do toga, da su učenici koji izlaze iz vaših klupa spremni ne samo za dalje školovanje već i za život". Današnja svečanost je bila prilika da se i ove godine uruči Povelja za životno delo. Povelju je dobio Vidoje Vukašinović, direktor Poljoprivredne škole sa domom učenika "Sonja Marinković" Požarevac.
Prigodan program za sve, ovog puta pripremili su nastavnici i profesori OŠ "Sveti Sava", "Desanka Maksimović" i "Kralj Aleksandar I".

Obraćanje Veliše Joksimovića, načelnika školske uprave u Požarevcu i gradonaćenika Požarevca Baneta Spasovića, pogledajte u video snimku..
 

Vaši komentari
Ostavite komentar