'

Bolnica dobila aparat za bronhoskopiju i ultrazvučni aparat za očno odeljenje

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Čet, 7.11.2019
0

Požarevačka bolnica dobila je dva nova aparata neophodna za rad njenih službi. Putem donacija nabavljen je aparat za bronhoskopiju i ultrazvučni aparat za očno odeljenje.Kako je danas rečeno, u proteklih godinu dana u Braničevskom okrugu više od 350 pacijenata je imalo potrebe za bronhološkim pregledom, pa će nabavka ovog aparata znatno ubrzati proces dijagnostike.
Inače Bronhoskop aparat koristi se u dijagnostici bolesti pluća, pre svega malignih bolesti i njegova vrednost je oko dva miliona dinara.
Ultrazvučni aparat za očno odeljenje koristi se za dijagnostiku u lečenju katarakte i iz ove ustanove kažu da će se sa njim ujedno smanjiti i lista čekanja za operaciju katarakte na kojoj trenutno čeka 30 pacijenata.
Njegova vrednost je oko pola miliona dinara.
Tokom prošle godine u požarevačkoj bolnici obavljeno je oko 380 opreacija katarakte, sa ugradnjom tvrdog sočiva oko 250 i sa ugradnjom mekog sočiva oko 130 zahvata.
Danas su takođe uručene i zahvalnice pojedincima i preduzećima koji su svojim zalaganjem doprineli poboljšanju uslova Opštoj bolnici i nabavci ovih aparata.

Vaši komentari
Ostavite komentar