'

Reprezentacija Srbije u američkom fudbalu uspešna na početku EP

SPORT
Autor: Hit 1
Izvor: RTS, foto: SAAF.rs
Pon, 28.10.2019
0

Reprezentacija Srbije u američkom fudbalu pobedila je Češku republiku sa 16:0 u prvom kolu Evropskog prvenstva.Utakmica je odigrana juče na požarevačkom gradskom stadionu. Srbija je izuzetno otpočela ovaj ciklus Evropskog prvenstva koje se igra u novom formatu.
Odbrana je bila fenomenalna i zaustavila je gotovo svaki napad Čeha. Ekipa koju predvodi američki selektor Dag Etkins, postigla je dva tačdauna.

Hvatač Stefan Đurić je u prvoj četvrtini doneo prve poene Srbiji nakon što je kvoterbek David Hanomili Lukić odlično bacio loptu u end zonu Češke. Kiker Željko Stegnjaja pogodio je za dodatni poen, a u drugoj četvrtini bio je precizan prilikom šuta za tri poena.
U poslednjoj četvrtini igrač odbrane, tačnije sejfti Goran Zec pročitao je napad protivnika i otrčao po novi tačdaun.Osim takmičarskog ova utakmica je imala i humanitarni značaj. Ulaz je bio slobodan, ali su gledaoci ostavljali novac za dečaka Miliju Milanovića iz Kličevca kome je neophodno lečenje u inostranstvu.

"Nadamo se da smo uspeli da prikupimo što veći iznos", rekao je Nikola Davidović jedan od iskusnijih igrača u timu Srbije.
Naša reprezentacija će 9. novembra igrati u Lilu protiv Francuske koja je aktuelni prvak Evrope.

Vaši komentari
Ostavite komentar