'

Besplatni mamografski pregledi u Požarevcu u okviru projekta „Važna si“ (FOTO +VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Čet, 17.10.2019
0

Kompanija Bambi je danas u Požarevcu predstavila novi projekat Važna si“, u okviru kojeg će do 20. oktobra, organizovati besplatani mamografski pregledi za zainteresovane žene na teritoriji Grada Požarevca uzrasta od 45 do 69 godina.

 

 

Besplatni mamografski pregledi vršiće se od danas 17. pa do 20. oktobra, u vremenu od 10 do 16 sati, na Trgu oslobođenja.

Mamografija predstavlja rendgenski pregled za otkivanje promena u dojci koje se ne mogu otkriti drugim vrstama pregleda, a besplatne mamografske preglede u Požarevcu obavljaće tim stručnjaka, sa kojima će sve žene koje dođu na pregled moći kasnije i da se konsultuju.

Kako je danas rečeno, Ministarstvo zdravlja je posvećeno unapređenju zdravstvene zaštite, a u ovom slučaju pre svega ženama sa akcentom na preventivi.

Godišnje oko 4.600 žena godišnje oboli od raka dojke, a kod 1.600 žena dođe do smrtnog ishoda.


Projekat “Važna si” realizovuje se uz podršku Ministarstva zdravlja, grada Požarevaca kao i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, koji su takođe prepoznali važnost teme borbe protiv raka dojke, kao i rane dijagnostike i same prevencije.

Obraćanja dr Vesne Knjeginjić, pomoćnika ministra zdravlja, Baneta Spasovića gradonačelnika Požarevca, dr Verice Jovanović, direktorke Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” kao i direktora pravnih poslova u kompaniji “Bambi” Vukašina Petrkovića pogledajte u video snimku…


Vaši komentari
Ostavite komentar