'

Obeležen Dan oslobođenja Požarevca (VIDEO+FOTO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 15.10.2019
0

Danas je polaganjem venaca i prigodnom svečanošću obeležan je 15. oktobar - Dan oslobođenja Požarevca u Prvom i Drugom svetskom ratu.

 

Svečanost obeležavanja počela je organizovanjem prijema i uručenjem nagrada i povelja povodom Dana oslobođenja Požarevca.


Nagrada Grada Požarevca u neto iznosu od po 58.770,00 dinara i povelja o nagradi dodeljena je Đulaković dr Vladanu, direktoru Visoke tehničke škole strukovnih studija u Požarevcu, Nestorović Mihajlu, autoru i idejnom tvorcu pozorišnog festivala „Viminacijum fest – Mitovi stari i novi“ Grada Požarevca i Stjepović Radmili iz Požarevca.

Povelja Grada Požarevca dodeljena je Sportskom savezu Grada Požarevca i Turističkoj organizaciji Grada Požarevca.


Svečanost je bila i prilika da se Marku Milenkoviću, vitezu Ljubičevskih konjičkih igara koji je tri puta zaredom osvojio ovu titulu, preda je sablja u trajno vlasništvo. Njmu je sablju  predao Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Republike Srbije.


Počasna sablja dodeljena je i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću. Selaković je ovom prilikom preneo reči Aleksandra Vučića da nije zaboravio Požarevac i da će uskoro kao što je i obećano stići veliki investitor koji će omogućiti nova radna mesta.

Obeležavanje je nastavljeno polaganjem venaca na Spomenik vojniku u Kosovskoj ulici, a potom i pokraj Spomen kosturnice na Čačalici i kraj Spomenika streljanim rodoljubima.

Snimak svečanosti u Gradskom zdanju, pogledajte OVDE.

Vaši komentari
Ostavite komentar