'

VTŠSS u Požarevca obeležila 40 godina uspešnog rada

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pon, 14.10.2019
0

Danas je VTŠSS u Požarevcu proslavila 40 godina postojanja i uspešnog rada.Obraćajući se skupu Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca, istakao je da ova visokoškolska ustanova stalno usklađuje nastavne planove i programe sa evropskim obrazovnim trendovima, novim tehnologijama i aktuelnim potrebama i zahtevima domaće i svetske privrede, što je čini jakom i uvaženom ustanovom.

Čestitajući vam još jednom 40 godina uspešnog rada , želim da znate da ćete u gradu Požarevcu imati uvek pomoći podršku a kod građana divljenje i zahvalnost za generacije mladih stručnjaka koje ste podarili gradu i državi, rekao je Ilić.
Direktor škole Vladan Đulaković prisutne je podsetio na bogatu istoriju razvoja ove najpre više škole, koja je zatim postala Visoka tehnička škola da bi danas dobila status Akademije koja je u sastavu Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd.
U školi trenutno ima 412 studenata koji su na budžetu Republike Srbije i njih 181 koji su samofinansirajući.Svečanost je bila prilika da se uručene plakete gradu Požarevcu i institucijama, kao i zahvalnice i jubilarne nagrade zaposlenima u školi.

Vaši komentari
Ostavite komentar