'

Besplatni mamografski pregledi u Požarevcu

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: informativna sluzba grada, hit radio
Uto, 8.10.2019
0

Svesni važnosti teme borbe protiv raka dojke, kao i rane dijagnostike i same prevencije, kompanija Bambi uz podršku grada Požarevaca i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, pokrenula projekat „Važna si“ u okviru kojeg će biti organizovani besplatni mamografski pregledi za zainteresovane žene na teritoriji Grada Požarevca uzrasta od 45 do 69 godina.


Pregledi će se odvijati u periodu od 17. do 20. oktobra, u vremenu od 10 do 16 sati, na lokaciji Trg oslobođenja u Požarevcu.

Pregled je potrebno zakazati od 9. do 13. oktobra od 9 do 16 sati, na broj telefona 064/87-52-676, putem kojeg se mogu dobiti osnovne informacije oko pripreme za sam pregled.

Oktobar se, kao Međunarodni mesec borbe protiv karcinoma dojke, obeležava u mnogim zemljama širom sveta, kako bi se skrenula pažnja na rasprostranjenost karcinoma dojke i podigla svest o značaju zdravih oblika ponašanja u prevenciji karcinoma dojke, kao i značaju ranog otkrivanja i mogućnostima pravovremenog započinjanja lečenja osoba obolelih od ove maligne bolesti.

Karcinom dojke smatra se vodećim uzrok oboljevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta.
Vaši komentari
Ostavite komentar