'

Mlada Kineskinja za kojom se tragalo 3 meseca pronađena obešena

HRONIKA
Autor: Hit2
Izvor: Kurir.rs/Večernje novosti
Sre, 25.09.2019
0

Sve nade su pale u vodu kada je u utorak uveče na Tari je pronađeno beživotno telo kineske državljanke Džu Sinjue (21) kojoj se krajem juna izgubio svaki trag u Bajinoj Bašti, nadomak pomenute planine. Prema prvim podacima iz istrage, nesrećna devojka je izvršila samoubistvo, pronađena je obešena o drvo u šumi, ali će rezultati obdukcije pokazati tačan uzrok smrti.


- Telo je pronađeno oko 30 metara ispod puta koji povezuje Mitrovac i Perućac. Na njemu nije bilo vidljivih povreda, zveri kojih na Tari ima puno, ga se nisu dokopale - rekao je Novostima izvor iz istrage, sugerišući da je telo dugo stajalo u šumi pre nego što je pronađeno.

Telo su posle prijave prolaznika pronašli čuvari Nacionalnog parka Tara, zajedno sa nekoliko kineskih državljana koji su bili uključeni u potragu koja je trajala tri meseca.

Da je kineska državljanka nestala, MUP Srbije obavestio je javnost 25. jula, prosledivši medijima informaciju da je ona poslednji put viđena u Bajinoj Bašti 29. juna, kao i fotografiju koje ja mogla pomoći u potrazi.

Istu informaciju prosledila je i ambasada Narodne Republike Kine, uz molbu da javi svako ko ima neka saznanja o njenom daljem kretanju.

Odmah je utvrđeno je da se ona iz Bajine Bašte telefonom poslednji put javila roditeljima 29. juna. Oni su nestanak ćerke i prijavili, jer se ona nije vratila kući sa turističkog putovanja, na koje je otišla sama.

Više javno tužilaštvo u Užicu naložilo je obdukciju koja će pokazati da li je nesrećna devojka presudila sebi, kao što se pretpostavlja, na osnovu tragova pronađenih u šumi pored puta Mitrovac - Perućac.

U potrazi koja se završila tužnim saznanjem, učestvovali su i roditelji Džu Sinjue, koji su doputovali u Srbiju s nadom da će ćerku pronaći živu. U potrazi su učestvovali srpska policija, ambasada NR Kine i čuvari nacionalnog parka.

 

Vaši komentari
Ostavite komentar