'

Spojili muziku i kulinarstvo - osvojili prestižnu poziciju

LOKALNE VESTI
Autor: HIT 1
Izvor: HIT radio
Pet, 6.09.2019
0

Juče je u Požarevcu održan  tradicionalni, šesti po redu, karavan "Izađi mi na teglu".  Pastirice su po treći put osvojile prvo mesto , ekipa "DAR - MAR" Hit radio i Vila Jelena osvojila je srebro, dok su bronzanu titulu ponele članice udruženja "Sestra Jelica".


Požarevački  majstori ajvara su ukrstili svoje varjače i borili se za vredne nagrade. Sa naše tačke gledišta, odnosno takmičara, ovogodišnja trka za najboljim ajvarom bila je izuzetno teška. U konkurenciji našli su se iskusni, stari majstori koji vrhunski pripremaju ajvar.

Skromno, ne očekujući visok plasman već samo pružanje podrške negovanju tradicije i domaćih specijaliteta, naša medijska kuća rešila je da se priključi ovom karavanu. Ozbiljnost učešća morali smo da potkujemo znanjem, te smo u pomoć pozvali glavnog kuvara restorana Vila Jelena 012, i na taj način naša ekipa postaje izuzetno jak protivnik. Obzirom da je po prvi put u Požarevu učešće uzela bilo koja medijska kuća, mini kuhinja u kojoj je pripreman "DAR - MAR" ajvar izazvala je veliko intesovanje kod posetilaca. Svakako po rečima organizatora, naša ekipa zbog prirode svog posla bila je jedna od najatrativnijih i najzapaženih.

Sastav našeg tima čine kuvari - Mališa Bojović (profesionalac) i Srđan Stević (italijanski kuvar), podrška Saša Stojadinović (povređeni drvoseča), Nenad Stanković (kapetan varjače), Ivana Bobljagović (najviše radila) i Marija Jovanović Bogdanović (selfi majstor). Svi raspoređeni na svojim dužnostima radili smo od 10 do 17 sati punom parom. Imajući recepturu koja je očigledno bila ispisana pobedničkim slovima, HIT i VILA JELENA pripremaju nešto što se zove TOP ajvar. Ovogodišnji žiri je kao što smo napisali imao težak zadatak, obzirom da našu ekipu od titule zlata delio samo bod.

Smatrajući da smo od ostalih požarevačkih ajvaraca bili najbolji, prisvojili smo titulu #dominante pobede.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je 16 ekipa i po rečima organizatorke, Ljiljane Vukotić, Karavan “Izađi mi na teglu” nastavlja svoju potragu za najboljim receptom za ajvar u Srbiji, a na putu do finala obilazi preko 20 gradova.

PS. Ovaj tekst smo napisali jer smo još uvek u lepom raspoloženju a i smatramo da se možemo i malo našaliti. Svima se zahvaljujemo na divnom druženju. Vidimo se sledeće godine u još ljućem sastavu :)

Vaši komentari
Ostavite komentar