'

Održana "Pasuljijada" u Velikom Gradištu

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: tovg
Pon, 12.08.2019
0

Četrnaesti put po redu, tradicionalna kulinarska manifestacija "Pasuljijada" okupila je u Velikom Gradištu veliki broj vrhunskih kulinara i ljubitelja domaće kuhinje.U okviru "Pasuljijade" izabrana najlepša bašta, najcvetniji balkon, najlepše zajedničko dvorište i najbolje uređena javna površina grada. Ova akcija traje od aprila, i sastavni je deo akcije uređenja grada.
Komisija je obilazila cvetna dvorišta naših sugrađana, ocenjivala angažovanje na uređenju bašti i balkona, zelenila i cvetnih sadnica. Sva dvorišta su fotografisana, a fotografije su bile izložene u gradskom parku na velikim panoima.
U konkurenciji mnoštva lepih, pa i prelepih bašti i balkona, suočen sa mnogim dilemama, koja je zaista najbolja, žiri je nagradu za treće mesto za baštu dodelio Milijani Jović iz Velikog Gradišta, drugo mesto pripalo je Dragani Janković iz Desina, a prvo mesto osvojila je bašta koju je uredila Kristina Reče na Srebrnom jezeru.
Najlepši balkon ove godine imala je Nadica Mijatović iz Tribroda. Najuređenije zajedničko dvorište ove godine imali su stanari zgrade Dunavke u ulici Pavla Savića , na čelu sa Njegošom Brezom.
Javno su pohvaljeni svi stanari ove zgrade za izuzetnu maštovitost i inovativne ideje u održavanju zajedničke površine. Javnu površinu najbolje su uredili stanari zgrade stanbena zajednica u ulici Kneza Lazara 43 kod Komercijalne banke na čelu sa Spomenkom Cokić. Ovo je specijalna nagrada za održavanje javnih površina i zelenila u okviru dvorišta, i prilaza ka glavnom putu ispred zgrada. Specijalna nagrada za najcvetniji balkon i baštu zasluženo je ove godine pripala Simić Vlastimiru. Balkoni i bašta kuće Simića već nekoliko godina privlače turiste da zastanu, naprave par fotografija, raspitaju se o broju cvetnih sadnica, načinu održavanja i uloženom trudu domaćina ovog malog raja, koji se nalazi na samom ulazu u Veliko Gradište, putem koji vodi sa Srebrnog jezera.
Nagrade je uručila direktorka Turističke organizacije opštine Veliko Gradište Dajana Stojanovć. Nagrade za najlepše bašte i balkon obezbedila je grnčarija Pavlović iz Češljeve Bare.