'

Četvrti trkački dan u ovoj godini 11. avgusta

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: KD Knez Mihilo
Čet, 8.08.2019
0

Konjičko društvo „Knez Mihailo“ iz Požarevca, u nedelju 11. avgusta, na gradskom hipodromu, organizuje četvrti trkački dan u ovogodišnjoj sezoni.U okviru ovog trkačkog dana održaće se sedam trka, i to četiri kasačke i tri galopske trke, kao i kvalifikaciono takmičenje za Ljubičevski konjički višeboj.

Glavna trka dana je galopska trka "Pehar Predsednika Republike". U pitanju je Grup 1 nadmetanje za sva grla engleske punokrvne rase od tri godine i starija na distanci dugoj 2.400 metara, sa nagradnim fondom od 800.000 dinara.
Ova trka je kategorisana kao trka od "posebnog znčaja" i po drugi put biće održana na požarevačkom hipodromu.
U trku je upisano sedam grla,a o kvalitetu upisanih grla govori i činjenica da će u trci startovati dva osvajača srpskog galopskog derbija, i to grla First Thought (GB) osvajač " 97. Srpskog galopskog derbija" i Jaafy (IRE) osvajač "94. Srpskog galopskog derbija".
Požarevačka publika imaće prilike da ponovo vidi i grla Rhett Butler (IRE) osvajača galopske trke "Kup Ljubičeva", kao i grlo Lullaby (GER) osvajačicu galopske trke "Tina".
Programom trka predviđene su još dve galopske trke, i to galopska trka "Đeneral Ilija Gojković" (Handikap III) za sva grla od tri godine i starija na distnci dugoj 1.300 metara u koju je upisano 12 grla i galopska trka "Knez Mihailo" (Kategorija I) za sva grla od tri godine i starija na distanci dugoj 1.600 metara u koju je upisano 9 grla.Što se tiče kasačkih trka, najkvalitetnija je trka pod nazivom "Požarevac" tzv. "brza partija" za grla domaćeg i stranog odgoja, u koju je upisao 9 grla.
Na osnovu ostvarenih rezultata, može se reći da su favoriti u ovoj trci grla Zilence i Rite on Win.
Pored ove, održaće se još tri kasačke trke, i to: kasačka trka "Morava" za grla domaćeg odgoja sa zaradom do 500 bodova, kasačka trka "Braničevo" za grla domaćeg odgoja sa zaradom do 1500 bodova i kasačka trka "Stig" za grla domaćeg i stranog odgoja sa zaradom do 4000 bodova. Sve kasačke trke biće održane na distanci dugoj 1600 metara.U okviru ovog trkačkog dana održaće se i kvalifikaciono takmičenje u Ljubičevskom konjičkom višeboju. Za ovo takmičenje je prijavljeno 13 takmičara, a 10 najuspešnijih ostvariće pravo da se takmiče u polufinalnom takmičenju koje će se održati u okviru 56. Ljubičevskih konjičkih igara.
Trkački dan održava se pod pokroviteljstvom Grada Požarevca.Početak je u 15 časova. Ulaz je slobodan.

Vaši komentari
Ostavite komentar