'

Kučevo: Početak avgusta u znaku takmičenja

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Čet, 8.08.2019
0

Avgust mesec po tradiciji uvek je ispunjen raznolikim I zanimljivim sadržajima brojnih manifestacija u opštini Kučevo koje okupljaju posetioce kako iz ovog kraja, tako i goste iz okoline. Početkom meseca manifestacije po kojima je ova opština poznata jesu kuvanje riblje čorbe u Voluji, svadbarskog kupusa “Kupusijada” I Gulašijada u Duboki.

 

U petak 2. avgusta, na svetog Iliju u Voluji održana je tradicionalna manifestacija koja je okuplja najbolje kulinarske umetnike u spravljanju ribčlje čorbe. Svake godine se okupi više od 10 takmičarskih ekipa tako da žiri ima izuzetno težak zadatak, da proglasi ko je najbolji. Pobednik ovogodišnjeg takmičenja  bila je ekipa koju je predvodio Dragiša Makuljević – Tutulj.

U subotu, 3. avgusta u Ševici održana je Kupusijada, nadmetanje u kuvanju svadbarskog kupusa.

Manifestaciju koja se sastojala od dva segmenta – nadmetanju 11 ekipa u kuvanju kupusa i  kulturno umetničkom program ni kiša nije omela.  Prvo mesto pripalo je ekipi „Veseli gastronomi“, drugo su ravnopravno podelile ekipe „Roki -vesele violine“ i „Anonimci“ dok se na treće mesto plasirala ekipa iz Jasikova. Kako je i ove godine planiran Kulturno-umetnički program, posetioci su mogli da uživaju u nastupima KUD „Rusaljke“ iz Duboke, KUD“Voluja“ iz Voluje i Dečiji folklorni ansambl Centra za kulturu iz Kučeva i Danijela Bumbešević . Organizator III„Kupusijade“ bilo je Udruženje “ Homoljska kupusijada“ a pokrovitelj SO Kučevo.

Još jedna kulinarska manifestacija uspešno je organizovana 6. avgusta u Duboki. U pitanju je  12. Gulašijada na kojoj se nadmetalo 17 ekipa sastavljenih od najeminentnijih kulinarskih eksperata. Takmičari su svoje vatre potpalili u 11 časova i gulaš kuvali sve do 17,00 časova kada je počeo kulturno-umetnički deo programa u kome su nastupili KUD „Voluja“ iz Voluje i KUD „Rusaljke“ iz Duboke.

Žiri, sastavljen od vrhunskih stručnjaka za ovu materiju, stvarno je imao izuzetno težak zadatak. Na kraju je odlučeno da treće mesto pripadne ekipi „Cipi-ripi“ iz Ševice, drugo timu „Mitar i Prike“ (koji je dobio i posebnu diplomu organizatora zbog toga što su jedini koji su  do sada nastupili na svih 12 Gulašijada u Duboki), dok je za pobednika proglašena ekipa „Trio -Zlatno runo“ koju su sačinjavali Vlasta Vojkić, Radiša Rajić i Miodrag Šojanović.Vaši komentari
Ostavite komentar