'

Sunčano i toplo, popodne mogući pluskovi

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 1
Izvor: Tanjug
Čet, 18.07.2019
0

U Srbiji jutro vedro i sveže, u dolinama i kotlinama i sa maglom. Na severu Vojvodine biće oblačno, ponegde sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.Tokom dana u svim predelima Srbije biće pretežno sunčano. Krajem dana i tokom večeri u severozapadnim, zapadnim i jugozapadim predelima Srbije očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od 10 do 16 stepeni, maksimalna dnevna od 24 na severozapadu Bačke do 30 stepeni na jugoistoku Srbije.

U Požarevcu i okolini danas pretežno sunčano i toplije. U toku popodneva očekuje se razvoj oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura 14, maksimalna dnevna 30 stepeni.

U Srbiji sutra pretežno sunčano i toplo. Na severu se u toku jutra i prepodneva očekuje oblačno, na severu i severozapadu Vojvodine sa pljuskovima i grmljavinom, dok se posle podne i uveče lokalni pljuskovi sa grmljavinom uz jači razvoj oblačnosti očekuje ponegde i u ostatku Srbije, uglavnom na jugu i jugozapadu Srbije.
Za vikend i u ponedeljak sunčano i još toplije. Poslepodne i uveče u južnim i jugozapadnim predelima Srbije očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura u petak i subotu biće uglavnom od 28 do 32, a u nedelju i ponedeljak od 30 do 35 stepeni.

U Požarevcu narednih dana sunčano i toplije, samo se sutra u toku jutarnjih sati očekuje više oblačnosti. Maksimalna temperatura u petak do 31, u subotu do 32 stepena. U nedelju još toplije, a u ponedeljak maksimalna temperatura do 35 stepeni.

Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod hroničnih bolesnika i osetljivih osoba. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima. Potrebno je primeniti adekvatne mere zaštite od UV zračenja.

Vaši komentari
Ostavite komentar