'

Volonteri JAZAS-a u akciji sređivanja škole

DRUŠTVO
Autor: Hit 1
Izvor: Novosti, Hit radio
Sre, 17.07.2019
0

Mladi volonteri iz Srbije, Meksika, Turske, Rusije i Španije, njih ukupno 11, u požarevačkoj OŠ "Kralj Aleksandar Prvi" su uređivali i oplemenjivali prostor.
U okviru Međunarodnog volonterskog kampa koji organizuje Omladina JAZAS, u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, učesnici su sami platili prevoz do Požarevca, a smeštaj im je obezbeđen u školskim prostorijama.

- Volonterski kamp organizujemo po drugi put, a sada smo uspostavili saradnju sa direktorom škole Goranom Segerom - kaže koordinator Omladine JAZAS Zoran Jović za Novosti, i naglašava da je poseban akcenat na pripremi enterijera za obeležavanje osam decenija postojanja pomenute osmoletke.

Volonterski kamp „Hide&Seek“ u Požarevcu, Omladine JAZAS-a  organizovan je u partnerstvu sa „Mladim istraživačima Srbije“, kamp je počeo 1. jula i trajao je sve do 15. jula.Nakon šestočasovnog rada, volonteri su se družili sa mladim Požarevljanima i organizovali internacionalne večeri tokom kojih su predstavljali kulturu svog podneblja, a posetili su i Avantura park u ergeli "Ljubičevo", spomen-park Čačalicu, etno-selo na Tulbi, arheološki park Viminacijum.

Do sada, Omladina JAZAS-a organizovala je ukupno sedam kampova u opštinama Braničevskog i Podunavskog regiona.

Vaši komentari
Ostavite komentar