'

Bolnica u Požarevcu traži prijem šest radnika

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 1
Izvor: OBP, Blic
Sre, 10.07.2019
0

Opšta bolnica Požarevac uputila je zahtev ministarstvu zdravlja za prijem šest radnika sa srednjom stručnom spremom, a kao razlog navode istek ugovora sa pogrebnim preduzećem.Ovih dana na društvenim mrežama pojavio se video snimak na kojem se sanduk sa preminulim iz Opšte bolnice preuzima kroz prozor.                                                                                                                                                                                                                                       Screenshot Facebook

Iz pogrebnog preduzeća navode da je kapela radila normalno do 1. jula, a onda je istekao ugovor sa bolnicom.
- Ne znamo kome da se obratimo, a ne vidim rešenje u skorijem periodu, rekao je za Blic Aca Stevanović iz ovog pogrebnog preduzeća.

Na sajtu bolnice objavljen je dopis dr Zoranu Lončaru ministru zdravlja u kojem ga Dr Danko Nikolić, v.d. direktora OB Požarevac obaveštava da je 1. jula istekao ugovor, kao i aneks ugovora između Opšte bolnice i pogrebnog preduzeća "Slavoljub Stojković".
U dopisu dalje stoji da je ova zdravstvena ustanova stavila u upotrebu „Hladnu sobu“ u koju se smeštaju tela preminulih pacijenata.