'

Unapređenje mera populacione politike

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pet, 5.07.2019
0

Grad Požarevac je od Kabineta Ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku dobio sredstva za realizaciju projekta Unapređenje mera za populacionu politiku. Ugovor je zaključen u aprilu mesecu ove godine i sam projekat će trakati do kraja 2019. godine. Vrednost projekta je 2.100.000.00 dinaraSamim ugovorom odobrena susredstva za jedan cilj, za edukaciju iz oblasti populacione politike i ona podrazumeva organizovanje okruglih stolova, radionica i javnih treibina, medijsku promociju istih i pilotiranje projekata i evaluaciju rezultata u cilju izrade strateških dokumenata.Danas je u Bradarcu održana akcija zdravstvenih pregleda žena  i govorilo se o važnosti redovnih lekarskih pregleda. Tokom akcije meštani su mogli su da provere svoje zdravstveno stanje.
Cilj jeste ukazati na položaj žena, kvalitet njihovog života i na načine poboljšanja njihovog ekonomskog i socijalnog položaja, rekla je za naš medij koordinatorka projekta Unapređenje mera populacione politike, Danijela Tufegdžić.
Da podsetimo, prva tribina je održana u maju ove godine u Lučici, tema je bila "Žene žive na selu", o čemu smo već pisali OVDE.
Današnjoj akciji prisustvovali su član Gradskog veća Požarevca zadužen za GO Kostolac Darko Mirković, direktorka Doma zdravlja i koordinatorka projekta Unapređenje mera populacione politike Danijela Tufegdžić.

Vaši komentari
Ostavite komentar