'

Dan borbe protiv bele kuge u Požarevcu

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 3
Izvor: Hit radio
Ned, 9.06.2019
0

Dan borbe protiv bele kuge održava se već sedmi put, i ovoga puta biće održan u Požarevcu, na prostoru platoa Sportskog centra Požarevac.


Manifestacija koja ima za cilj da probudi svest o razmerama ovog problema u Srbiji, od svog nastanka je okupljala veliki broj javnih ličnosti koje su dale svoj doprinos ovom danu, najpre u Smoljincu gde je sve započelo idejom Saše Stevića, a potom i u Požarevcu kada je čitava stvar prerasla početne okvire. Tokom sedan godina, na manifestaciji su se pojavili i na njoj govorili prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, iguman Hilandara jeromonah Metodije, dramski umetnici Voja Brajović, Milorad Mandić Manda, Radoš Bajić, Anđelka Prpić, Nebojša Ilić, muzičari i pesnici za decu Ljubivoje Ršumović, Minja Subota, Raša Popov, Nedeljko Popadić, dramski pisac Dušan Kovačević i mnogi, mnogi drugi.

Ove godine, u utorak 11. juna u 10 časova biće upriličen prijem u gradskom zdanju, a nakon toga i radni sastanak stručnjaka iz oblasti demografije sa početkom u 10:30h u sali 11 na temu “Kako lokalna samouprava možeda se bori protiv bele kuge”.

Glavni događaj odigraće se takođe u utorak 11. juna u 12:30h na platou ispred Sportskog centra gde će biti centralna manifestacija “Dan borbe protiv bele kuge”, uz učešće popularnih umetnika za decu ali i odrasle.

Organizatori su predvideli da u slučaju lošeg vremena manifestacija bude održana u Hali sportova..

 

Vaši komentari
Ostavite komentar