'

Promocija knjige Marka Mihajlovića "Život pod ružičastim trouglom"

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pet, 7.06.2019
0

U prostoru Kulturnog centra „Baraka“ u Beogradu, 30.maja održana je promocija romana „Život pod ružičastim trouglom“ autora Marka Mihajlovića iz Požarevca.Roman „Život pod ružičastim trouglom“ Marka Mihajlovića govori o životima dva junaka, Darela koji je preživeo grozote logora smrti za vreme Drugog svetskog rata usled primene paragrafa 175 nemačkog krivičnog zakona i Viktora koji se bori sa svojom teškom bolešću i prihvatanjem sebe onakvog kakav jeste predočava besmisao i svu strahotu diskriminacije kao i to da ona postoji i dalje, u raznim formama, te da i danas ružičasti trougao, koji je Darel nosio u logoru smrti, mogu poneti mnogi koji su drugačiji i izopšteni iz društva. Autor se zato na kraju romana moli za sve one koji i danas žive pod ružičastim trouglom da nađu snage da izdrže, da život uzmu u svoje ruke i „da zbace stigmu, dignu glavu i nastave bolje u danima koji se nižu.“
Nakon Novog sada, Niša, Kragujevca, Sarajeva i Zagreba šlanirana je promocija knjige i u Požarevcu.Marko Mihajlović je rođen 22.03.1977. godine u Požarevcu, gde je završio osnovno i srednje obrazovanje. U toku tog perioda bavio se pevanjem i folklorom što je nastavio i u toku studija u Beogradu.
Autor je više kratkih dokumentarnih filmova i scenskih postavki kulturnoumetničkih programa. Autor je nekoliko idejnih rešenja korica za knjige proze. Tokom svog rada učestvovao je u više međunarodnih projekata.
Prošle godine organizovao i međunarodnu izložbu slika na kojima su svoja dela predstavili umetnici iz Srbije, Austrije, Izrtaela, Nemačke, Argentine. U decembru 2018. godine, objavio je knjigu Život pod ružičastim trouglom".

Vaši komentari
Ostavite komentar