'

Veliko Gradište proslavlja 140 godina gimnazijskog obrazovanja

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: velikogradiste.rs
Pet, 24.05.2019
0

Povodom obeležavanja jubileja 140 godina gimnazijskog obrazovanja danas će biti predstavljena monografija „Velikogradištanska Gimnazija 1879-2019''.


Monografija je rezultat istraživanja i prikupljanja najznačajnijih podataka u vezi sa nastankom i radom Gimnazije u Velikom Gradištu. Stranice ove monografije, koja je prvi put napisana u istoriji škole, ispričaće samo delić priče o njenom životu, o njenim osobenostima, uspesima njenih učenika i brojnim aktivnostima.

Ova monografija obrađuje samo gimnazijsko obrazovanje u srednjoj školi u Velikom Gradištu, dok period od 1956. do 1990. godine, kada srednja škola radi kao škola za obrazovanje učenika u privredi, predstavlja posebnu celinu i biće obrađen u nekom narednom istraživanju.

Predstavljanje monografije „Velikogradištanska gimnazija 1879-2019'' zakazano je za 19 sati  u svečanoj sali Srednje škole.

U ponedeljak u svečanoj sali škole biće otvorena izložba slika bivših učenika,  sadašnjih akademskih slikara, i sadašnjih učenika škole. Otvaranje je zakazano za 11 sati.

U podne će biti priređena svečana akademija u Kulturnom centru „Vlastimir Pavlović Carevac“.

Vaši komentari
Ostavite komentar