'

Kupljen softver u okviru projekta ,,Efikasno upravljanje javnom svojinom za uspšenije lokalne samouprave''

LOKALNE VESTI
Autor: Hit1
Izvor: Hit radio
Pon, 20.05.2019
0

U okviru projekta ,,Efikasno upravljanje javnom svojimo za uspešnije lokalne samouprave'' nabavljen je softver u vrednosti od 88.000 evra, a za potrebe jednostavnijeg, tačnijeg, sveobuhvatnog i  transparentnijeg vođenja podataka o javnoj svojini Grada.


Pomoću ovog softvera imaćemo tačan položaj infastrukturnih objekata,njihovo mapiranje, prikaz atributa elemenata mreža, vizuelni prikaz i sve podatke na jednom mestu.

Takođe, u okviru istog softvera osavremeniće se baza podataka o javnoj svojini - Unidoks baza, paketom novih alata koji omogućuju ažurnije i celishodnije upravljanje bazom podataka kao i bržu pretragu po željenim, zadatim atributima. Iz navedenog obezbediće se efekasnija klasifikacija dokumenata, i automatizovana distribucija i razmena dokumenata. Obuka za korisnike ovog softvera i baze javne svojine biće organizovana u septembru mesecu, ali o tome ćemo više pričati u mesecu organozovanja.

Kako je u okviru Projekta predviđeno evidentiranje, ažuriranje i pokretanje postupka upisa prava javne svojine opština partnera na projektu, kako nadzemnih objekata, tako i podzemne infrastrukture, tako se i nadogradnja geografsko – informacionog sistema odnosi na izradu posebnih modela vezanih za toplovodnu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Da podsetimo, projekat se finansira iz sredstava Evropske unije, u okviru Exchange 5 programa, a sprovode ga Grad Požarevac, kao vodeći partner, sa šest opština, partnera na ovom projektu: Petrovac na Mlavi, Kučevo, Velika Plana, Veliko Gradište, Golubac i Žagubica. Trajanje projekta je od 21.12.2018.-21.12.2019. godine, a njegova vrednost 208.650,00 evra.


Vaši komentari
Ostavite komentar