'

Cilj trke Kroz Srbiju 2. avgusta u Požarevcu

SPORT
Autor: Hit2
Izvor: RTS
Ned, 19.05.2019
0

Direktor trke Kroz Srbiju Vladimir Kuvalja i sportski direktor Saša Gajičić, posetili su prethodne sedmice i Požarevac, gde su sa Gradonačelnikom Banetom Spasovićem održali sastanak uoči ovogodišnje trke Kroz Srbiju. Krajem jula i početkom avgusta voziće se 59. biciklistička trka Kroz Srbiju. Gradovi domaćini etapea biće Istočno Sarajevo, Priboj, Mionica, Beograd i Požarevac, a biciklisti će voziti i na Jahorini i naa Zlatiboru. Čelnici najprestižnije trke u Jugoistočnoj evropi uveliko se spremaju za početak takmičenja, piše na sajtu RTS. "Posebno mi je drago što sam sada čuo da je početak trke iz Sarajeva, iz Republike Srpske, da se trka završava ovde u našem prelepom gradu Požarevcu. Što se tiče našeg grada ovo je izuzetno velika šast i zadovoljstvo što će se trka završiti u našem prelepom gradu Požarevcu i da se pokažemo naravno kao dobri domaćini kao što je i ranije slučaj bio", izjavio je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.
Požarevac je grad koji je prepoznatljiv po Ljubičevskim konjičkim igrama i po trci Kroz Srbiju, s obzirom na to da je Požarevac dugogodišnji domaćin etapa na našoj najznačajnijoj trci. Na obostrano zadovoljstvo, odlučeno je da se ovogodišnja trka završi 2. avgusta upravo u Požarevcu.
"Centralna manifestacija tradicionalno su Ljubičevske konjičke igre koje se uvek održavaju uvek prvog vikenda u septemmbru. Ove godine očekujemo da igre bude na višem nivou, i sveke godine dižemo tu lestvicu što se tiče sportskih događaja", dodaje Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.
Trka kroz Srbiju je međunarodni sportski brend Srbije, čemu u prilog ide i činjenica da će ova prelepa manifestacija uskoro ući i u prvu kategoriju Svetske biciklističke federacije.
"Možemo se na ovaj način predstaviti i široj, ne samo republičnoj, već i medjunarodnoj javnosti, imamo dosta turističkih potencijala, dosta ulažemo u turističku infrastrukturu, i sad imamo priliku da u naredna dva meseca do početka trke da se predstavimo na najbolji mogući način", napomenuo je gradonačelnik Požarevca.
"Požarevac je već dugi niz godina domaćin trke Kroz Srbiju i nezaobilazno mesto i u budućnosti. Ja sam ovde dolazio i kao biciklista, i kao član organizacije, i kad imate priliku da razgovarate sa ljudima iz Požarevca, ljudima koji vode Požarevac, izuzetna je čast da budete tu i da budete tako prihvaćeni. Uvek se pominje kome je veća čas, ipak je veća čast trci Kroz Srbiju, jer kad imate tekve domaćine, onda sigurno imate i uspeh", dodaje Vladimir Kuvalja, direktor trke Kroz Srbiju.
Nema sumnje da nas ove godine na cilju u Požarevcu očekuje pravi spektakl, ali i veliki broj navijača koji su i u prethodnim godinama na prelep način dočekivali karavan sa 160 vozača iz 30 svetskih zemalja.
 I ove godine u direktori trke Kroz Srbiju Kuvalja i Gajičić posetiće vrtiće i osnovne škole u Požarevcu, ali i u Istočnom Sarajevu, Priboju, Mionici i ostalim gradovima kroz koje će trka proći, gde će organizovati i trke pretškolaca i osnovaca.
Najboljim mladim Požarevljanima će i ove godine biti uručeni bicikli i druge vredne nagrade, u sklopu promocije biciklizma u čitavoj zemlji.

Vaši komentari
Ostavite komentar