'

Tehnička škola sa domom učenika „Nikola Tesla“ Kostolac proslavila Dan škole (FOTO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 15.05.2019
0

Tehnička škola sa domom učenika „Nikola Tesla“ Kostolac proslavila je danas Dan škole. Na akademiji su dodeljene zahvalnice za izuzetan doprinos u radu škole.


Od skomnih početaka trogodišnje Stručne područne škole, nastale početkom  1946. godine, nastale zbog potrebe razvoja rudarstva i industrije na ovim prostorima, škola je evoulirala u savremenu i modernu školu.

Goran Nestorović, direktor škole tekuću školsku godinu nazvao veoma značajnom za rad škole u kojoj su izvedene kapitalne investicije koje su obezbedile kvalitetniji obrazovni rad, a uz pomoć lokalne samouprave i rezornog ministarstva. Dom učenika sagrađen je pre 10 godina i tada je na smeštaju bilo 48 učenika, danas se može smetiti 61 učenika u moderno opremljenom objektu. 

„Dok mladi umovi van okvira i granica sanjaju i razmišljaju, na nama je da učinimo sve da ih u granicama naše države zadržimo. Na tom putu nam se kao bedem isprečio veliki novac koji nude druge države za našu, domaću pamet. Argumenti protiv odlaska iz godine u godinu sve su jači i sve više sijaju kao svetlo na kraju tunela. Svesni smo i da je mladost nestrpljiva i da ne može da miruje i zato smo krenuli silovito ka cilju sa početka preskačući stepenice. Najpre smo planski što iz našeg budžeta, što sredstvima, koja su stizala iz državne kase, stvarali bolje uslove za nastavu i boravak u školi“, rekao je Bojana Ilića predsednik Skupštine grada Požarevca,

Škola se zahvalila onima koju su doprineli ovoj, kako je gore navedenoj, značajnoj godini za rad škole. Zahvalnice za izuzetan doprinos u radu škole dobili su Grad Požarevac, GO Kostolac, crkva Sv. Maksima Ispovednika u Kostolcu, JP EPS Ogranak TEKO Kostolac, Policijska ispostava Kostolac, preduzeće "Kostolac usluge", "Prim" doo Kostolac, privrednoj agenciji "Pro termovar" Obrenovac, OŠ "Jovan Cvijić" Kostolac, OŠ „Sveti Vladika Nikolaj“ Bradarac, kompanija "Dunav Osiguranje", apoteka "Beladona" Kostolac, PR "Avala" Požarevac i fotografskoj radnji "Foto Laza" Požarevac. 

Vaši komentari
Ostavite komentar