'

„Sabor bačijara“ u naselju Stamnica

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: petrovacnamlavi.rs
Uto, 14.05.2019
0

U naselju Stamnica kod Petrovca na Mlavi, 11. maja održana je tradicionalna privredno-turistička manifestacija „Sabor bačijara“, pokrenuta pre 14 godina, u cilju popularizacije ovčarstva. 


Ova privredno-turistička manifestacija koja je postala već tradicionalna i ove godine je okupila veliki broj posetilaca i izlagača iz celog Okruga.

Svoje kolekcije izložilo je 19S izlagača u posebno za tu namenu pripremnjenim boksevima. Posetiocima su prezentovane najkvalitetnije kolekcije ovaca, etno hrana kao i proizvodi od domaće radinosti.

Tokom programa Sabora održana su takmičenja u najbržoj muži ovaca, takmičenje za lepoticu bačijade a svojim kulturno-umetničkim programom predstavio se i KUD “ Vuk Stefanović Karadžić“ iz Stamnice uz podršku Kulturno-prosvetnog centra „Petrovac na Mlavi“.

Sabor su organizovali mesne zajednice Stamnica, Stamnička reka, Turistička organizacija opštine Petrovac na Mlavi, Kulturno-prosvetni centar „Petrovac na Mlavi“ a sve pod pokroviteljstvom opštine Petrovac na Mlavi.

Vaši komentari
Ostavite komentar