'

Sajam obrazovanja za osmake (FOTO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pon, 13.05.2019
0

U Požarevcu danas se organizuje Sajam obrazovanja za učenike završnih razreda osnovnih škola.


Sajam obrazovanja organizuju požarevačke osnovne škole „Vuk Karadžić“ i „Dostitej Obradović“.

„Cilj da srednje škole predstave svoje progame, smerove i uslove, a osnovci se mogu kvalitetno informisati kako bi odabrali zanimanje koje im najviše leži“, Vladan Vidojević, direktor OŠ „Vuk Karadžić“.

Po rečina Ivane Joksimović, direktorke OŠ „Dositej Obradović“ Sajam je kruna programa profesionalne orjentacije koji se realizuju u osnovnim školama.

“Program profesionalne orjentacije obuhvata petofazni model i već osam godina ga realizujemo sa učenicima osmog razreda. Prva faza je samospoznaja, gde se učenici upoznaju sa svojim interesovanjima i sposobnostima, osobinama ličnosti, odnosno predstvaljaju sebe. Ova faza je veoma bitna za sve naredne. U sledećoj fazi učenici se upoznaju sa svim vrstama zanimanja, potom sa mrežom škola Braničevskog okruga. Četvrta faza predstavlja radioničarski rad i odlazak u firme u kojima se upoznaju sa zanimanjima. Na kraju je priprema za završni ispit”.


Učenici osmih razreda danas do 14 sati, imaju jedinstvenu priliku da u holu Centra za kulturu Požarevac, kvalitetno i sveobuhvatno dobiju sve informacije neophodne za pravilan izbor zanimanja.

Vaši komentari
Ostavite komentar