'

Cvetni vikend u Požarevcu

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sub, 11.05.2019
0

Festival cveća koji je zauzeo značajno mesto u turističkoj punudi grada Požarevca, održava se danas i sutra u Požarevcu. Ovogodisnji Festival cveća je okupio oko 100 izlagača, čiji je rad inspirisan prirodom i cvećem, ekologijom i zaštitom životne sredine. Tokom dva dana Sajma posetioci će moći da kupe cvetne bukete, aranžmane, sezonsko cveće i da dobiju korisne savete za oplemenjivanje svog životnog prostora.


Žiri u sastavu Marija Marković, profesor Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Milica Mitić, profesor Poljoprivredne škole sa domom učenika „Sonja Marinković“ u Požarevcu, Ružica Berić iz Poljoprivredne škole sa domom učenika „Sonja Marinković“ u Požarevcu i Lazar Đurović, student treće godine odseka za pejzažnu arhitekturu i hotikulturu Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, ocenjivaali su kvalitet sadnog materijala i najlepše uređeni štand.


Učenici Poljoprivredne škole sa domom učenika „Sonja Marinković“ u Požarevcu takmičili su se u izradi cvetnih aranžmana. Najlepše ikebane prave Marija Nedeljković, Teodora Božilović, Željka Jovanović, učenice Poljoprivredne škole sa domom učenika „Sonja Marinković“ Požarevac.

U kategoriji najlepše uređen štand Svetlana Civić, Nebojša Stanković iz „Flora centar plus“, Jožef Borada.