'

Požarevački zlatni karatisti

SPORT
Autor: Hit 1
Izvor: Hit radio
Pon, 22.04.2019
0

Na Prvenstvu Srbije, održanom juče u Despotovcu, u organizaciji Srpske karate unije, Karate klub "Požarevac 92" je u generalnom plasmanu osvojio 1. mesto i time nastavio pobednički niz u sve jačoj konkurenciji Srpske karate Unije.


Po rečima predsednika karate kluba "Požarevac 92" Baneta Dmitrovića, prvenstvo je okupilo 380 učesnika iz 23 kluba. Ovak karate klub je imao predstavnike u svim disciplinama i uzrastnim kategorijama koji su na odličan način predstavljali svoj grad. 

U kategoriji osoba sa smtenjama u razvoju, požarevački mališani su uz podršku svojih roditelja pokazali da ne postoje granice, dok su u hendikep kategoriji dali domaći zadatak svim drugim učesnicima, pokazavši im čvrstinu duha i snagu svoje volje i upornosti. Veliki broj mališana je nastupio u izuzetno atraktivnoj disciplini „Karate Kid“ – popularnom dečijem višeboju, na kome su demonstrirali opštu motoričku osposobljenost, karate tehniku i borbeno umeće udaranjem u samostojeću vreću.

Kako nam je još Dmitrović rekao, u katama su odličan nastup zabeležili standardno dobri Ana i Petar Avdalović, Lenka Rajić, Todora Golubović, Našić, David Nešić, Natalija Milošević i Jelena Velimirović,  dok  su pažnju na sebe skrenuli Ljubica Nikolić, Dušan Popović  i Kosta Todić osvojivši medalje u veoma jakoj konkurenciji.

U borbama su požarevački seniori imali ozbiljnu konkrenciju koja ih je motivisala da daju svoj maksimum. Odlične rezultate su ostvarili Janko Rajić, Luka Gomiršek, Marko Mladenović, Nemanja Čarapić i Aleksandar Antanasijević.


"Takmičenje je organizovano na izuzetno visokom nivou u pravoj sportskoj atmosferi, ispunjenoj fer plejom i međusobnim poštovanjem svih učesnika. Veliki posao je obavio trener kluba Miloš Panić koji je tokom čitavog dana bodrio i davao instrukcije našim sportistima trudeći se da svakog podrži i što bolji pripremi za nastup. Za požarevačke karatiste nema odmora, jer ih već 5.maja očekuje Markovdanski turnir, 12.maja nastup na prestižnom međunarodnom turniru u Veroni, dok se za 19.maj sprema pravi spektakl, Kup Prijateljstva u obližnjem Viminacijumu", rekao je predsednik kluba.

U generalnom plasmanu Karate klub „Požarevac 92“ je osvojio 1. mesto i nastavio pobednički niz u sve jačoj konkurenciji Srpske karate Unije.


Vaši komentari
Ostavite komentar