'

Smena u Predškolskoj ustanovi u Požarevcu

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 3
Izvor: Hit radio
Sub, 13.04.2019
0

Nakon odluke ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića od 11. aprila sa mesta direktora Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ smenjena je Marija Bajić. Tu funkciju, do izbora novog direktora, po nalogu ministarstva, obavljaće njena dosadašnja zamenica, Tanja Lončar.


Ministarstvo nije podrobnije obrazlagalo ovu odluku, ali se po pisanju pojedinih medija (e-branicevo) kao razlog navodi, citiramo - “Direktor ustanove razrešen je zbog nezakonitosti u radu utvrđenih od strane nadležnog prosvetnog inspektora i konstatovanih Zapisnikom o inspekcijskom nadzoru, a koje su Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja propisane kao osnov za razrešenje direktora od strane ministra (nesprovođenje mera za bezbednost i zaštitu dece i učenika, nepreduzimanje i neblagovremeno preduzimanje odgovarajućih mera u slučajevima povreda zabrana iz čl. 110-113. ovog zakona i težih povreda radnih obaveza zaposlenih i drugi slučajevi u kojima je utvrđeno nezakonito postupanje)”, kraj citata.

Inače, Tanja Lončar je u Predškolskoj ustanovi „Ljubica Vrebalov“ zaposlena 15 godina, od toga 12 godina na poslovima vaspitačice u vrtiću „Pčelica“ i poslednje tri godine na funkciji pomoćnika direktora

- Prioritet u narednom periodu biće jačanje vaspitno – obrazovnog rada, unapređenje pedagoške prakse, jer smo dugi niz godina važili za jednu od boljih predškolskih ustanova u Srbiji. Najveći problem je nedostatak prostora i na tome radimo kako bismo u potpunosti eliminisali listu čekanja. – kazala je Lončar, pri preuzimanju nove dužnosti.

Podsećamo, prvog aprila otvoren je konkurs za upis dece u celodnevni boravak u vrtiće.

Vaši komentari
Ostavite komentar