'

Potpisan Memorandum o saradnji u okviru projekta „Osnaživanje mladih preduzetnika iz oblasti poljoprivrede“ (VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 12.03.2019
0

Danas je Potpisan Memorandum o saradnji u okviru projekta „Osnaživanje mladih preduzetnika iz oblasti poljoprivrede“ . Memorandum su potpisali Vidoje Vukašinović, direktor Poljoprivredne škole sa domom učenika „Sonja Marinković“, Uroš Dević, predstavnik fondacije „Ana i Vlade Divac“ i Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.

 

Projekat ima za cilj da ohrabri, da osnaži buduće mlade poljoprivrednike i je učenicima da konkurišu sa svojim idejama, da naprave biznis plan i osvoje potreban broj bodova za dobijenje nemenskih sredstava, koja su opredeljena od strane fondacije „Ana i Vlade Divac“ i grada Požarevca.

Cilj ovog projekat je kada završite školu, sredstva koja dobijete kao mašinne, uređaje prema vašim biznis planovima koji napravite, da osnažite vaše domaćinstvo i da proširite proizvodnju. Škola učestvuje u mnogim projektima, ali je ova po meni jedan od najboljih projekata, jer je namenjen učenicima“, rekao Vidoje Vukašinović direktor škole.

Prevashodni cilj projekata da se podstaknu mladi koji žele da se bave poljoprivredom.

Fondacija pomaže na principu da se učenicima ne daje novac, već se kupuju sredstva koja su im potrebna, kako bi mogli da zapošnu sopstvene poslove i realizuju svoje projekte i ideje.

Rok za prijave je 5. april, nakon čega će komisija odabrati najbolje učenike koji će dobiti donacije.


Realizacija projekta će početi sredinom marta ove godine i obuhvata partnerstvo Grada Požarevca, Fondacije Ana i Vlade Divac i Poljoprivredne škole sa domom učenika „Sonja Marinković“ Požarevac.

Pored požarevačke Poljoprivredne škole sa domom učenika „Sonja Marinković” i Grada Požarevca, projekat se sprovodi u  poljoprivrednim školama u Požegi i Prokuplju, koje su takođe zainteresovane da  dugoročno razvijaju ovaj projekat i obezbeđuju podršku za mlade koji žele da se bave poljoprivredom.

Fondacija je za ovu godinu donacijama navedenih partnera obezbedila budžet u ukupnom iznosu od 1.200.000,00 dinara koji će se koristiti isključivo za nabavku sredstava za rad za mlade poljoprivrednike, učenike završnih razreda Poljoprivredne škole, čije poslovne ideje zajednička komisija odredi kao najbolje.

 

Vaši komentari
Ostavite komentar